Applikationsansvarig till BAE Systems

Rekryterare
BAE Systems
Plats
Västernorrlands län, Västerbottens län, Örnsköldsvik
Annonserat
den 30 januari 2018
Stängs
den 21 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. BAE Systems i Sverige fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära system till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är bepansrade fordon, vapensystem, ammunition, stöd och support. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet. För mer information besök www.baesystems.com

 

Arbetsbeskrivning

Till avdelningen Information Management and Technology (IM&T) söker vi nu en applikationsansvarig som brinner för att leverera effektiva lösningar där kvalitet, ständiga förbättringar och verksamhetssupport är en självklarhet. Våra IT-mässiga nyckelplattformar för framtiden är SAP S/4 HANA och ARAS Innovator.

Avdelningen är en Shared Service där vi tillhandahåller IT och kringliggande tjänster för BAE Systems affärsenheter i Sverige. Bland annat ansvarar avdelningen för integrationer mellan system, samt för ett större antal anpassade applikationer, varav vissa är verksamhetskritiska. Dessa applikationer måste förvaltas och vidareutvecklas. IM&T leder förvaltningen och utvecklar också integrationer mellan applikationerna.

I rollen som applikationsansvarig är du ansvarig för förvaltningen gällande konstruktions-/produktionsnära applikationer. En stor del av tjänsten innebär support och vidareutveckling av PLM systemet, inklusive ansvar för underleverantörerna inom området. Du kommer att vara lösningsarkitekt i kommande projekt, men också motorn som driver på ständiga förändringar och verksamhetssupport.

Dina ansvarsområden är bland annat:

 • Ansvara för att leda förvaltning av ARAS PLM, samt övriga konstruktions-/produktionsnära applikationer
 • Leda Key User Forum
 • Vara primära kontakten i operativa frågor gentemot leverantörer
 • Identifiera förbättringar i applikation och process
 • Kommunicera planerade ändringar till relevanta målgrupper
 • Jobba tillsammans med övriga projektledare och applikationsförvaltare inom IM&T
 • Tillse att det är datakvalité i våra CM-system

Avdelningen består av 16 medarbetare samt ett stort antal konsulter och du rapporterar till Chef för Informationssystem. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort kan vara Karlskoga eller Örnsköldsvik beroende på sökande.

Vi är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Det finns legala krav och krav som våra kunder ställer på oss som företag. Alla som anställs ska genomföra säkerhetskontroll samt drogtest. Alla våra anställda genomgår dessa rutiner.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Vem är du

Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom Applikationsförvaltning eller Systemutveckling och har akademisk examen som Systemvetare, Högskole- eller Civilingenjör eller liknande.

Du har goda kunskaper i eller god kännedom om:

 • PLM (Aras) eller liknande system.
 • Förståelse för konstruktions- och produktionsprocesser inom tillverkande industri.
 • Erfarenhet från IT-utveckling, tex SQL, C#, Skriptspråk eller liknande.
 • Erfarenhet från CAD-verktyg såsom SolidEdge eller Catia
 • Kunskap om SAP är meriterande.
 • Meriterande om du har specifik kunskap och erfarenhet av BAE Systems konstruktionsnära och produktionsnära applikationer och processer.

Du behöver också ha grundläggande kunskap i Active Directory, samt behärska svenska och engelska i tal och i skrift.

Som person har du ett starkt eget driv och tar gärna stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och en utpräglad känsla för leverans och målfokusering. Du tycker det är viktigt att leverera kvalitet och du jobbar gärna både ensam i projekt såväl som en del i ett större team. Att dela med sig av kunskap och ha en positiv grundsyn inför problem är en självklarhet för dig.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik. Du kommer att få jobba i en internationell miljö med många kontaktytor internt och externt.

Kontaktperson

Är du intresserad och vill veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Håkan Sundell 070-3940520 eller HR Business Partner Anette A Löf, 0660-804 78. Sista ansökningsdag är 21 februari, men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Vänligen notera att du endast ska söka denna tjänst via BAE Systems egen karriärsida genom att följa denna länk: https://baesystems.mynetworkglobal.com/se/

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb