Specialist inom prestandatest

Plats
Stockholms län, Stockholm
Annonserat
den 26 januari 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Kategori
Krav, Marknadsföring
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för ny teknik, vill du bryta ny mark och vara med på en fantastisk förändringsresa? Då har du hittat din drömutmaning!

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är vår viktigaste uppgift. Vi har inlett ett omfattande förnyelsearbete som kommer att pågå till 2021, där IT och digitalisering är mycket centralt. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet. Vi är intresserade av dig som har modet, drivet och engagemanget att vara med på Arbetsförmedlingens spännande förnyelseresa. Det är nu det händer och tillsammans med erfarna och duktiga kollegor och ledare får du vara med och ta ansvar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett effektivt IT-arbete med god kvalitet inom Arbetsförmedlingen.

Arbetsuppgifter
På supportenheten Riktning och Stöd på sektionen Kvalitetsstöd arbetar vi med att bistå den övriga utvecklingsorganisationen med expertkunskap inom olika områden inom test och kvalitetssäkring.

I rollen som specialist inom prestandatest kommer du att hjälpa olika utvecklingsteam med planering och utförande av prestandatester. Vi arbetar i komplexa miljöer med modern teknik vilket ställer krav på din förmåga att se möjligheter i nya tekniska lösningar och metoder. Rollen är delvis coachande/utbildande där du sprider kunskap om prestandatest i organisationen. Du fungerar också som rådgivare vid exempelvis olika upphandlingar. Du kommer också att vara delaktig i att definiera och förbättra de tjänster som vi erbjuder till organisationen inom prestandatest.

Arbetet innebär många kontakter med olika team och andra intressenter vilket ställer krav på god kommunikation och förmåga till samarbete, samt en förmåga och engagemang att övertyga andra om vikten av prestandatest.

Sektionen befinner sig i ett förändringsarbete där en av utmaningarna är att förbättra arbetet med prestandatest och etablera best practice i organisationen. Arbetsförmedlingen byter leveransmodeller till tjänsteleveranser, sourcade leveranser och molnlösningar samtidigt som större releaser byts mot agil utveckling med kontinuerliga leveranser. Din erfarenhet och kompetens blir därför viktig för det fortsatta arbetet med att etablera sektionen och ett kvalitativt tänk kring prestandatester inom myndigheten. Vi ser exempelvis ett behov att arbeta mer med CPT och APM lösningar. Du tillhör ett team av prestandatestare men känner dig trygg i att agera utifrån egna kunskaper och själv driva arbetet framåt.

Kvalifikationer
För att passa in i profilen bör du ha följande bakgrund och kompetenser:

  • Högskoleexamen med datainriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
  • Flerårig erfarenhet av arbete som utvecklare eller teknisk testare
  • Erfarenhet av arbete inom prestandatest

Det är meriterande om du har förmågan att tänka nytt och utifrån dina erfarenheter förmedla hur prestandatestning utförs i agil kontext med komplexa systemleveranser. Har du erfarenhet av att bygga kontinuerliga prestandatester (CPT) och använda APM lösningar så är det ett plus.

Meriterande kompetenser:

  • Kunskap om testning av webapplikationer
  • Erfarenhet av att arbeta med Jenkins, Java och .Net
  • Erfarenhet av applikationsmiljöer som Oracle, MSSQL och ActiveMQ
  • Praktisk erfarenhet från att använda moderna verktyg för prestandatest såsom JMeter och Visual Studio Loadtest
  • Goda databaskunskaper
  • Erfarenhet av att arbeta med Linux och MS Windows Server 

Som person tror vi att du är självgående, lösningsorienterad samt har ett pragmatiskt arbetssätt. Att du är uthållig och har god förmåga att hantera flera aktiviteter parallellt ser vi som en fördel.

Vi erbjuder dig en härlig arbetsmiljö med trevliga kollegor och stort utrymme för egen utveckling. Vi tror att du har nära till skratt, lätt att samarbeta och är prestigelös. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Placeringsort Stockholm. Resor kan ingå i arbetet.

Ansök med CV och brev här märkt med diarienummer Af-2018/0004 3261 senast den 16 februari 2018. I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av Pia Holmberg, pia.holmberg@se.experis.com, 08-508 954 04 

Fackliga företrädare Arne Lundström ST 010-486 66 98 Theofania Lazaridis SACO 010-486 61 16 Ulf Törnkvist SEKO 010-487 04 46

Läs mer om Arbetsförmedlingen här: 
https://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Om-Arbetsformedlingen/Verksamhet/Fornyelseresan.html

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Liknande jobb

Liknande jobb