FMV söker Systemingenjör med inriktning på informationssäkerhet

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholms län, Stockholm
Annonserat
den 23 januari 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med intressant teknik i en verksamhet med ett viktigt samhällsuppdrag? Arbeta i projekt med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare?

 

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi välkomnar dig till en enhet med högt i tak, där du får arbeta med spännande arbetsuppgifter och möjlighet att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och erbjuder både eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena ditt professionella och privata liv.

Enheten Operativa C2 inom avdelningen Ledningssystem ansvarar för att definiera, anskaffa, förvalta, vidareutveckla och avveckla informationssystem för Försvarsmaktens insatsledning. Vi hanterar bl. a. informationssystem för insatsledning, ledningsträning och vädertjänst. Drift av systemen genomförs av Försvarsmakten. Målet för verksamheten är att genomföra sina projekt enligt avtalad tid, kostnad och funktion.

Ditt arbete
Du kommer att delta i arbete där vi underhåller och utvecklar Försvarsmaktens ledningssystem. Det innebär att vi inhämtar Försvarsmaktens krav och designar, köper in samt underhåller informationssystem i ett livscykelperspektiv. Som systemingenjör kommer du att leda arbetet med att analysera kundens krav och ta fram krav på design med fokus på informationssäkerhet. Vidare kommer du dokumentera och presentera hur den framtagna designen möter IT-säkerhetskraven. I din roll ingår också att upphandla tjänster och materiel för utveckling av informationssäkerhet i informationssystem. På sikt finns möjlighet att få leda projekt eller utvecklas till produktledare.

Arbetet innehåller många kontaktytor, främst mellan FMV och Försvarsmakten, men även med leverantörer och andra myndigheter samt organisationer både nationellt och internationellt. Resor såväl inom Sverige som utomlands ingår i arbetet.

Våra förväntningar på dig
Vi tror att du kommer lyckas bäst om du

  • är civil-/högskoleingenjör eller systemvetare alt har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt
  • har erfarenhet av teknisk och administrativ informationssäkerhet
  • har erfarenhet från verksamhet med höga informationssäkerhetskrav
  • har aktuell erfarenhet av utveckling och förvaltning av informationssystem, kommunikationslösningar samt integration till kompletta och användbara system
  • har erfarenhet av projektarbete, system- och produktledning
  • är van att arbeta med kravanalys och teknisk design

Det är meriterande om du har certifiering inom IT-säkerhetsområdet, ex CISSP, CISM samt kännedom om Försvarsmaktens miljö. Muntlig såväl som skriftlig kommunikation på svenska och engelska är inget problem för dig.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig med god samarbetsförmåga. Du har ett lyssnande och öppet förhållningssätt till andra, samtidigt som du är ansvarstagande, besitter ett gott omdöme och har lätt för att strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter. Vidare så är du flexibel med egenskapen att se möjligheter då förutsättningar ändras.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm med kontor på Gärdet. Befattningen är inplacerad i säkerhetsskyddsklass. Svenskt medborgarskap och godkänd registerkontroll är en förutsättning för anställning. Körkort är önskvärt.

Låter det intressant?
Du söker med CV, personligt brev och betyg via FMV:s hemsida http://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/, senast den 23 februari 2018. I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Pia Holmberg, pia.holmberg@se.experis.com, 08-508 954 04

Våra fackliga företrädare är Kari Lehto (SACO), Micael Festin (OFR/S), Anders Palm (OFR/O) och Göran Stolpe (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 40 00.

Liknande jobb

Liknande jobb