FMV söker Projektingenjör med fokus på Informationssystem

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholms län, Stockholm
Annonserat
den 23 januari 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med intressant teknik och leda konfigurationsarbete i en verksamhet med ett viktigt samhällsuppdrag? Arbeta i projekt med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare?

 

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi välkomnar dig till en enhet med högt i tak, där du får arbeta med spännande arbetsuppgifter och möjlighet att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och erbjuder både eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena ditt professionella och privata liv.

Enheten Operativa C2 inom avdelningen Ledningssystem ansvarar för att definiera, anskaffa, förvalta, vidareutveckla och avveckla informationssystem för Försvarsmaktens insatsledning. Vi hanterar bl. a. informationssystem för insatsledning, ledningsträning och vädertjänst. Drift av systemen genomförs av Försvarsmakten. Målet för verksamheten är att genomföra sina projekt enligt avtalad tid, kostnad och funktion.

Ditt arbete
Som projektingenjör kommer du att delta i arbetet med att analysera och omsätta kundens funktionskrav som leder till teknisk design och kravställning till leverantörer. Du kommer stötta olika anskaffnings- och förvaltningsprojekt där du leder konfigurationsarbetet och leveransförberedelser innan överlämning till Försvarsmakten för drift. Vidare ser vi att du deltar i olika faser av systemets livscykel, från definition av krav till anskaffning, driftsättning, förvaltning och slutligen avveckling. Du är med och stöttar vid upphandling samt deltar i granskningar av design- och tekniklösningsförslag från leverantörer. På sikt finns möjlighet att få leda projekt eller utvecklas till produktledare.

Arbetet innebär många kontaktytor främst inom FMV och Försvarsmakten, men även med leverantörer och andra myndigheter samt organisationer både nationellt och internationellt. Resor såväl inom Sverige som utomlands ingår i arbetet.

Våra förväntningar på dig
Vi tror att du kommer lyckas bäst om du

  • är civil-/högskoleingenjör eller systemvetare alternativt har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt
  • erfarenhet av konfigurationsledning
  • erfarenhet av tekniskt systemarbete, driftsättning och systemförvaltning
  • har viss erfarenhet av systemarkitektur, kravarbete och projektledning

Det är meriterande om du har kännedom om Försvarsmaktens miljö. Muntlig såväl som skriftlig kommunikation på svenska och engelska är inget problem för dig.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig med god samarbetsförmåga. Du har ett lyssnande och öppet förhållningssätt till andra, samtidigt som du är ansvarstagande, besitter ett gott omdöme och har lätt för att strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter. Utöver detta är uthållighet och ett resultatorienterat arbetssätt en kombination av egenskaper som är önskvärda för rollen.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm med kontor på Gärdet. Befattningen är inplacerad i säkerhetsskyddsklass. Svenskt medborgarskap och godkänd registerkontroll är en förutsättning för anställning. Körkort är önskvärt.

Låter det intressant?
Du söker med CV, personligt brev och betyg via FMV:s hemsida http://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/, senast den 23 februari 2018.
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Pia Holmberg, pia.holmberg@se.experis.com, 08-508 954 04

Våra fackliga företrädare är Kari Lehto (SACO), Micael Festin (OFR/S), Anders Palm (OFR/O) och Göran Stolpe (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 40 00.

Liknande jobb

Liknande jobb