FMV söker Projektledare inom informationssystem

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholms län, Stockholm
Annonserat
den 23 januari 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i en verksamhet med ett viktigt samhällsuppdrag? Arbeta i projekt med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare?

 

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi välkomnar dig till en enhet med högt i tak, där du får arbeta med spännande arbetsuppgifter och möjlighet att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och erbjuder både eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena ditt professionella och privata liv.

Enheten Operativa C2 inom avdelningen Ledningssystem ansvarar för att definiera, anskaffa, förvalta, vidareutveckla och avveckla informationssystem för Försvarsmaktens insatsledning. Vi hanterar bl. a. informationssystem för insatsledning, ledningsträning och vädertjänst. Drift av systemen genomförs av Försvarsmakten. Målet för verksamheten är att genomföra sina projekt enligt avtalad tid, kostnad och funktion.

Ditt arbete
Som projektledare inom informationssystem kommer du att leda projekt där vi anskaffar och förvaltar informationssystem för att stödja olika verksamheter i Försvarsmakten. I rollen ingår också att vidareutveckla dessa i takt med Försvarsmaktens förändrade behov. Din uppgift blir att leda och följa upp utveckling och leveranser hos leverantörer. Du kommer att ansvara för att genomföra upphandlingar med god affärsmässighet. Du leder arbetet inom projektets alla delar, från kravanalys och design, specificering och upphandling, till driftsättning och förvaltning, mot projektets mål för att kunna leverera ett komplett system till vår kund med ansvar för tid, ekonomi och funktion.

Arbetet innehåller många kontaktytor, främst mellan FMV och Försvarsmakten, men även med leverantörer och andra myndigheter samt organisationer både nationellt och internationellt. Resor såväl inom Sverige som utomlands ingår i arbetet.

Våra förväntningar på dig
Vi tror att du kommer lyckas bäst om du

  • är civil-/högskoleingenjör eller systemvetare alternativt har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt
  • har erfarenhet av projektledning
  • har erfarenhet av att dokumentera och budgetera projekt
  • har erfarenhet av att leda systemutveckling och förvaltning av Informationssystem

Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandling och kännedom om Försvarsmaktens miljö. Muntlig såväl som skriftlig kommunikation på svenska och engelska är inget problem för dig.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig med god samarbetsförmåga och som leder och motiverar andra på ett inkluderande sätt. Du har ett lyssnande och öppet förhållningssätt till andra, är ansvarstagande, besitter ett gott omdöme och har lätt för att strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter. Vidare så är du flexibel med egenskapen att se möjligheter då förutsättningar ändras.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm med kontor på Gärdet. Befattningen är inplacerad i säkerhetsskyddsklass. Svenskt medborgarskap och godkänd registerkontroll är en förutsättning för anställning. Körkort är önskvärt.

Låter det intressant?
Du söker med CV, personligt brev och betyg via FMV:s hemsida http://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/, senast den 23 februari 2018. 
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Pia Holmberg, pia.holmberg@se.experis.com, 08-508 954 04

Våra fackliga företrädare är Kari Lehto (SACO), Micael Festin (OFR/S), Anders Palm (OFR/O) och Göran Stolpe (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 40 00.

Liknande jobb

Liknande jobb