Sektionschef till Systemenheten hos Bolagsverket

Rekryterare
Bolagsverket
Plats
Västernorrlands län, Jämtlands län, Gävleborgs län, Västerbottens län, Stockholm
Annonserat
den 31 januari 2018
Stängs
den 21 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagsamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta. Vi finns i Sundsvall och är drygt 600 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde. Vi erbjuder ett arbete i en dynamisk miljö med utmanande arbetsuppgifter, ansvar och tid att leva.

Brinner du för grupputveckling och ledarskap? Har du intresse för hur IT-verksamhet kan möta framtidens möjligheter med bland annat digitalisering? Vill du vara med på vår förändringsresa?

Då är du kanske rätt person för jobbet!


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som drivs av utmaningar och vill vara med att leda och vidareutveckla vår IT-verksamhet för att möta framtidens utmaningar och krav på digitalisering. Du har ett ledarskap som bygger på att skapa engagemang och delaktighet för att ge bra förutsättningar att utveckla både medarbetare och den egna verksamheten utifrån uppsatta mål.

Uppdraget omfattar både att samordna och genomföra utveckling av Bolagsverkets framtida generella ärende-och dokumenthanteringssystem baserat på IBM BPM produktsvit och Content Foundation samt säkra kompetensförsörjning inom dessa områden.

Som sektionschef på systemenheten ansvarar du även för

  • Bemanning och sammansättning av kompetenser för sektionens leveransteam.
  • Teamens leverans av funktionalitet till utvecklingsportföljen och utifrån verksamhetens behov
  • Personal- och arbetsmiljöfrågor för sektionens medarbetare

Du kommer att ingå i Systemenhetens ledningsgrupp tillsammans med enhetens övriga sektionschefer och vara en viktig del i arbetet med att utveckla enhetens verksamhet.

Utöver din roll som sektionschef kan det även vara aktuellt att ta andra ansvarsroller och uppdrag inom enhetens och avdelningens verksamhetsområden, som t ex objektledare it och it- tjänsteansvarig inom ramen för vår styrmodell och våra it-tjänsteprocesser.

Placeringsort för tjänsten: Sundsvall


Vem är du?

Du är en ledare och/eller chef med starkt inre driv och med några års erfarenhet av att leda en verksamhet med inriktning mot utveckling av IT-tjänster. Med dina kunskaper och erfarenheter har du förmåga att leda en organisation i förändring och vidareutveckla såväl verksamheten, arbetsgruppen som de enskilda medarbetarna för att nå uppsatta mål.

Som person är du innovativ och har förmåga att tänka i nya banor. Du har lätt för att ta egna initiativ och skapa engagemang tillsammans med dina medarbetare. Vidare är du en god lyssnare som kan situationsanpassa din ledarstil.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Kontakt

Vi samarbetar med Experis IT i denna rekrytering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Frisendahl på telefon 070-3774546, karin.frisendahl@se.experis.com. Det går också bra att ringa Patrik Boberg, enhetschef 060-184371, 070-2718582.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande fram till sista ansökningsdag och vi vill därför be dig skicka in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast den 18 februari.

Liknande jobb

Liknande jobb