IT-strateg

Rekryterare
Uppsala kommun
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 1 februari 2018
Stängs
den 18 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13 000 kollegor inom 200 olika yrken. 
Kommunledningskontoret samordnar och leder kommunens arbete i alla förvaltningar och verksamheter, från skola, vård och omsorg till räddningstjänst och miljöförvaltning så att politiska mål uppfylls. Kontoret är indelat i ett antal staber: ekonomi, HR, kommunikation, IT, kvalitet och utveckling, kansli samt gemensam service. 

Tror du på digitaliseringens möjligheter att möta den fortsatta samhällsutvecklingen? 
Vi erbjuder en möjlighet att, som erfaren IT-strateg på kommunledningskontorets IT-stab i Uppsala, bidra till samhällsutvecklingen i en stad med stark tillväxt. Brinner du för att jobba brett med IT, hålla ihop komplexa förändringsagendor och skapa verklig nytta för kommunen så är detta jobbet för dig. 

IT-staben har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Staben finns nära verksamheterna och bidrar till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen har hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bär den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär.

Arbetsuppgifter

Som IT-strateg kommer du att arbeta nära kvalificerade strateger, chefer och CIO.
Vi vill att du aktivt:
- bidrar till utveckling och genomförande av kommunens planer för digitalisering och IT-utveckling
- bidrar till utveckling av målstyrd IT- och informationsarkitektur
- bidrar till utveckling av kommunens samlade systemförvaltning
- bidrar till den interna kommunikationen om IT och digitalisering
- verkar för en transparent och tydlig IT-organisation med ständigt fokus på verksamheternas behov

Vi välkomnar ett öppet inkluderande arbetssätt och ett intresse för våra demokratiska principer. Uppsala kommun vill ha mångfald i arbetslivet och därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med IT-inriktning eller motsvarande. Du behöver ha minst fem års erfarenhet av IT på strategisk nivå. Det krävs att du är en stark kommunikatör både i tal och skrift. Har du erfarenhet från något av specialistområdena infrastruktur, IT-säkerhet, leverantörsstyrning, e-lärande eller forecasting och omvärldsbevakning så är det meriterande.

Vi söker en generalist med en stark relationsbyggande förmåga som kan skapa strukturer i komplexa sammanhang, gärna med erfarenhet från politisk styrd verksamhet. Vi vill att du har drivkraften att verka för ett framgångsrikt samspel mellan verksamhet och IT.

Som person har du en god ledarskapsförmåga. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer i en komplex organisation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Markus Bylund, strategichef IT och digitalisering, 018-727 17 77

Facklig företrädare: Vision, 018-727 24 33, 018-727 24 38 (Michael Walldén), Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR specialist Ingrid Olofsson, 018-727 23 30

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: TillsvidareOmfattning: 100%Tillträde: SnarastLönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb