Application Manager inom SMHIs IT produktion

Rekryterare
SMHI
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 25 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du jobba i en IT miljö i framkant? Vi söker dig som är redo för nya spännande utmaningar i en IT intensiv organisation. Vi vill att du känner ett starkt engagemang för det du gör och att du gillar att driva igenom förändringar inom IT området.

SMHIs IT-avdelning består idag av ca 100 personer som jobbar med Säkerhet & Arkitektur, Applikationsutveckling, Service och IT-produktion.

IT-Produktion svarar för såväl införande och förändringsprojekt som för drift och förvaltning av befintliga IT-infrastrukturer och applikationer där support också är en viktig del.

Vi söker nu en Application Manager som kommer att arbeta med drift och förvaltning av applikationer, i Linux-servermiljö. I rollen kommer du att bistå ett antal olika förvaltningar med att driftsätta och förvalta deras applikationer. Arbetet består av en variation av arbetsuppgifter som t ex att installera, testa, konfigurera övervakning, konfigurera jobb i vår scheduler och dokumentera.

Du blir del av en grupp på 12 personer som idag jobbar med att ge support, hantera incidenter, koordinera förändringar i SMHIs produktionsmiljö och daglig driftuppföljning.

Vi arbetar för en driftsäker produktion med goda förutsättningarna för vår 1st line där verksamhetens behov är i fokus.

Din profil

Vi söker dig med datavetenskaplig utbildning eller motsvarande kunskaper. Du ska ha arbetslivserfarenhet inom IT.

Du ska ha Linux-kompetens och generella kunskaper om applikationer. Skriptprogrammering är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

För att lyckas i ditt arbete krävs det att du är självgående och känner engagemang för arbetsuppgifterna Du bör kunna ta initiativ och ha förmåga att driva igenom förändringar själv eller driva mindre uppdrag i en grupp.

I rollen kommer du att föra en dialog med stora delar av SMHIs verksamhetsområden, därför är det viktigt att du har lätt för att bygga goda relationer och samarbeta med andra.

Du ska tycka om att utveckla arbetssätt och metoder för att uppnå effektivisering eller ökad kvalité i vårt arbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna rekryterande chef Lina Ettling eller HR-specialist Elin Ring. Fackliga representanter är för ST, Christina Sverker och för SACO, Annika Söderlund. Samtliga kan nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt med ref nr 200 senast den 25 februari 2018.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

 

Kontaktpersoner

Elin Ring
011-4958000
fornamn.efternamn@smhi.se

Lina Ettling
Rekryterande chef
011-4958000
fornamn.efternamn@smhi.se

Liknande jobb

Liknande jobb