System- och mjukvarutestledare

Rekryterare
Vetenskapsrådet
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 18 februari 2018
Ref:
2.2.1-2018-66
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vetenskapsrådet är en statlig myndighet som har en ledande roll för att utveckla svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet och därmed bidra till samhällets utveckling. Myndigheten finansierar forskning av högsta vetenskapliga kvalitet. Vetenskapsrådet är också rådgivare till regeringen forskningsrelaterade frågor och samordnar och utvecklar kommunikation om forskningens betydelse, resultat och villkor. Myndigheten har ett övergripande ansvar för nationell forskningsinfrastruktur och verkar for internationellt forskningssamarbete. På Vetenskapsrådet arbetar 220 personer moderna lokaler mitt centrala Stockholm. I arbetet inom ämnesråd, råd, kommittéer och beredningsgrupper deltar över 800 svenska och internationella forskare.

Avdelningen för forskningsfinansiering består av tre enheter med ansvarar för att bygga utlysningar, ta in ansökningar om forskningsmedel, rekrytera granskare, tillse att ansökningarna bereds och granskas och följa upp utbetalda bidrag.


Arbetsuppgifter

Prisma är ett ansöknings- och ärendehanteringssystern baserat på Platina och en webbportal. Rättningar, nya funktioner och utveckling levereras veckovis enligt ITILs Change management. All ny kod testas i en speglad produktionsmiljö där man godkänner förändringen. Som testledare kommer du leda och planera arbetet för andra testresurser, skriva testfall för verksamheten, dokumentera och följa upp testningen. Du förväntas även själv vara delaktig i testandet. Testledaren ansvarar också för leveransgodkännande av utvecklingsärenden till produktion. Du kommer även att hålla i viss utbildning inom testning för verksamheten på myndigheterna inom Prismasamarbetet.


Kvalifikationer

Vi söker en system- och mjukvarutestledare som förstår systemflöden, regressionstester och negativ testning. Vi vill att du som testledare är utbildad mjukvarutestare med några års erfarenhet. Ett krav är att du har erfarenhet av agilt arbete då vi arbetar med scrum som utvecklingsmetod. Erfarenhet av ärendehanteringssystemet Jira är önskvärt, likaså att du har kunskap om och erfarenhet av Platina.

Testledaren arbetar nära såväl verksamheten, kravanalytiker som utvecklarna och måste därför vara väl bevandrad i tekniska termer och ha lätt för att kommunicera mellan de olika grupperna.

Testledaren ska vara initiativtagande och ha en god samarbetsförmåga då testarbetet ibland sker över flera myndigheter. Du utrycker dig obehindrat i tal och skrift både på svenska och engelska, tycker om att arbeta både självständigt och i grupp mot givna deadlines. Erfarenhet från myndighetsarbete ses som meriterande.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.


Mer information

Anställningen en tillsvidareanställning med sex månaders provtjänstgöring. Tillträde så snart som möjligt.

Märk din ansökan med dnr 2.2.1-2018-66.

Du söker via vårt e-rekryteringssystem som du når genom knappen "Ansök" på www.vr.se under Lediga jobb, vi vill ha din ansökan senast 2018-02-18.

För ytterligare upplysningar kontakta Förvaltningsledare – verksamhet Peter Kjellberg (peter.kjellberg@vr.se), Förvaltningsledare-IT Bert-Ola Persson tfn08 546 44 124 eller chefen för avdelningen för forskningsfinansiering Maria Thuveson tfn 08-546 44 193.

Facklig företrädare är Viking Meissl (ST), tfn 08-546 44 235 och Hedvig Egerö (SACO), tfn 08- 546 44 399. Vetenskapsrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats i centrala Stockholm som strävar efter att vara fri från diskriminering, att uppnå ökad mångfald och ge alla lika möjligheter,

Inför rekryteringsarbetet har Vetenskapsrådet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Liknande jobb

Liknande jobb