Polismyndigheten

Säkerhetsspecialist inom infrastruktur till enheten för IT-säkerhet

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 23 februari 2018
Ref:
C17651/2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Beskrivning av arbetsplatsen

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. IT-avdelningen har ca 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Enheten för IT-säkerhet har ett nationellt processansvar för myndighetetens IT- och informationssäkerhet samt signalskydd. Enheten har även ett process- och funktionsansvar för identitets- och åtkomsthantering, samt ansvar för att utreda säkerhetsincidenter och säkerhetsbrister. Därtill ansvarar enheten för beslut kring säkerhetsövervakning. Man arbetar även med att kontinuerligt ge stöd till utveckling och förvaltning, samt bedriver ett aktivt arbete med att genomföra säkerhetstester, granskningar samt uppföljning av polisens IT- och informationssäkerhet.


Arbetsuppgifter

Som teknik/säkerhetsspecialist inom infrastruktur kommer du att arbeta nära verksamheten och vara ett bollplank vid förändringar av IT-miljön. Du kommer även att beredas möjlighet att få vara med du vara med och ta ett helhetsansvar för säkerheten inom polisens IT-infrastruktur. Vi tror att du har en flerårig erfarenhet av drift och generell IT-säkerhet inom ett eller flera driftsområden och känner att du vill ta nästa steg i karriären. Om du har förmåga att se samband mellan olika system och snabbt avgöra hot och risker samt rekommendera lämpliga åtgärder för att stärka säkerheten är detta en tjänst för dig.

Områden du kan komma stödja tillsammans med dina kollegor innehåller bland annat Windows, fysiska säkerhetssystem, backup/lagring, databaser, integrationsplattformar, virtualisering, Linux, Mac och nät.

Utmaningar du kan stöta på i din arbetsvardag kan exempelvis kretsa kring att det mellan de olika utvecklingsuppdragen finns flertalet inbördes beroenden, såväl tekniska som personella. Ett exempel är val av tekniska säkerhetslösningar inom ett uppdrag som påverkar lösningsförslaget för ett annat. Det är nödvändigt att någon form av synkronisering görs bland annat i syfte att bedöma vilka aktiviteter som måste prioriteras. Det är också av vikt att identifiera möjliga infrastrukturella brister som finns och som inte hanteras av de olika uppdragen. Så tillsammans med dina kollegor handskas du med frågor om vägval, t.ex. arkitekturfrågor, produktval eller inriktning för något/några av uppdragen samt ta fram underlag för beslut samt hantera gemensamma problem som uppstår.

IT-säkerhetsenheten innefattar bland annat defensiv och offensiva förmågor såsom PM-CERT, penetrationstestare, threat intelligence. Det finns även stödfunktioner för IAM, informationssäkerhet, projektstöd som alla jobbar nära tillsammans.

Vi erbjuder ett utmanande arbete med unika system i en organisation där säkerhetsfrågor väger tungt. Du får möjlighet att bidra till polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Utbildning inom systemvetenskap med inriktning på IT-säkerhet, och/eller är civilingenjör/högskoleingenjör inom IT-området. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
  • Stort intresse av IT- och informationssäkerhet.
  • Goda kunskaper inom applikation, infrastruktur och nätverksarkitektur.
  • Goda kunskaper inom storskalig drift och utveckling.
  • Goda kunskaper i svenska, i såväl tal och skrift.


Personliga Egenskaper

Vi ser gärna att du har en god analytisk förmåga. Du bör ha lätt för att uttrycka dig i skrift. Servicekänsla värderas mycket högt. Vi söker dig som är driven, har ett starkt engagemang samt är självständig och har en bred teknisk kompetens och ett stort intresse för IT-säkerhet. Du bör ha en mycket god samarbetsförmåga och fallenhet att kommunicera i grupp och din sociala förmåga värderas högt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
Välkommen att kontakta gruppchef, Roger Lund, tfn, 070-652 80 95

Facklig företrädare
Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092;
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information
Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Information om din ansökan
Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Sista ansökningsdag är den 23 februari 2018.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb