Identity and Access Management (IAM) Specialist

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 16 februari 2018
Ref:
Af-2018/0003 1522
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsförmedlingen är en myndighet i förändring vars uppdrag består i att effektivt sammanföra de som söker arbete med de som söker arbetskraft. Vi har ett starkt fokus på modernisering och digitalisering och våra IT-tjänster som används dagligen av 100 000-tals användare. De kommande åren flyttar vi oss närmare användarna och satsar på att bli Sveriges modernaste myndighet på IT-sidan. Är du en engagerad och innovativ person med hög motivation, som trivs med samarbete i team och dessutom efterfrågar en arbetsgivare som investerar i din personliga kompetensutveckling? Då kan Arbetsförmedlingens IT-avdelning vara rätt plats för dig.

Arbetsbeskrivning

Som specialist inom IAM området ingår du i ett team som arbetar agilt och ansvarar för sina leveranser samt att driva arbetet mot uppställda mål. Du kommer framförallt jobba med Identity Management. I arbetet ingår att kontinuerligt förbättra arbetssätt, tekniken, metoder och verktyg samt sprida kompetens inom organisationen. Det är viktigt att du är en lagspelare som uppmuntrar och välkomnar förändring. I arbetet kommer du att ha ett nära samarbete inom teamet och sektionen men också med andra team och grupperingar inom IT-avdelningen och verksamhetsfunktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bred erfarenhet av livscykelhantering på identiteter och teknik inom Identity Management och brinner för att utveckla leveransen. Du vill gärna arbeta med datadriven utveckling och har förmåga att tänka nytt.

Du har:

  • minst 3 års högskoleutbildning med datainriktning t.ex. datavetenskaplig eller systemvetenskaplig utbildning eller civilingenjör med inriktning datateknik eller IT; alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Goda kunskaper inom IAM (Identity and Access Management)
  • Goda kunskaper med praktisk erfarenhet av arbete med Identity Management -produkter
  • Goda kunskaper i både tal och skrift i svenska språket

Meriterande om du har:

  • Erfarenhet av praktiskt arbete med katalogtjänster
  • CISSP certifiering eller motsvarande
  • Erfarenhet av backendutveckling i Java
  • Kunskap om RSAs produkter inom Identity Management
  • Praktisk erfarenhet av arbete med Oracle-databaser

Det är också positivt om du tidigare har arbetat med DevOps/Continuous Delivery.

Personliga egenskaper

Du är mål- och resultatorienterad, drivande och initiativtagande i arbetet. Du har en god förmåga att förstå vilken verksamhetsnytta ny teknik kan ge. Du kommer arbeta både självständigt och tillsammans med andra. I ditt arbete är du pedagogisk, strukturerad och analytisk med god problemlösningsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är på heltid och tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm. Vi flyttar under andra kvartalet 2019 till helt nybyggda lokaler vid Solna strand.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se.

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer Af-2018/0003 1522 senast 2018-02-16. När du ansöker ingår att besvara ett antal urvalsfrågor elektroniskt. Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. 


Kontaktpersoner
Niklas Magnusson
Sektionschef Bastjänster
010-486 69 39

Peeder Salenvall
HR-partner
010-488 83 21
peeder.salenvall@arbetsformedlingen.se

Theofania Lazaridis
Facklig företrädare SACO
010-486 61 16

Arne Lundström
Facklig företrädare ST
010-486 66 98

Ulf Törnqvist
Facklig företrädare SEKO
010-487 04 46

Liknande jobb

Liknande jobb