FRA

Teknisk underrättelseanalytiker till FRA:s kabelinhämtning

Rekryterare
FRA
Plats
Ekerö (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 5 februari 2018
Stängs
den 25 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en telekommunikationsorienterad problemlösare som vill vara med och utveckla framtidens underrättelsemetodik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper med omvärldsintresse och bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare. Vi erbjuder mycket intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom IT- och telekommunikationsområdet. Arbetet är omväxlande, under stort eget ansvar både i grupp och enskilt. Som teknisk underrättelseanalytiker bedriver du inhämtning av kabelburen telekomtrafik. I det ingår att bedöma och värdera signaler, utföra trafikundersökningar och bidra till optimering av den löpande inhämtningen. Vidare kommer du att arbeta med konfigurering av inhämtningssystem och produktionsövervakning samt stödja planeringen av den tekniska infrastrukturen.

Du arbetar nära, och samverkar med, andra grupper inom din och omgivande avdelningar. Beredskaps­tjänstgöring kan förekomma, liksom resor inom och utanför Sverige.

Du kan
Vi vill att du har lägst gymnasieutbildning, gärna med en teknikinriktning. Har du dessutom en eftergymnasial utbildning med inriktning på IT- och/eller telekommunikationsområdet är det meriterande. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom något eller båda av ovanstående två områden. Du är väl förtrogen med SDH, IP och Ethernet, meriterande är om du har kunskap om kommunikationsprotokoll inom IP, WDM, DXC, SS7-signalering eller tillägnat dig djupare kunskap om större nätverksarkitektur (routrar/switchar).

Det är mycket positivt om du har tidigare erfarenhet av signalspaning samt kunskap om programmering och scriptspråk. Du har grundläggande kunskaper i datakommunikation och det är en fördel om du även har erfarenhet av analysverktyg för datatrafik, t.ex. ”Wireshark”, och mobilnät. Vi ser förstås gärna att du redan idag har ett naturligt intresse av att följa den snabba telekom­utvecklingen. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, kunskaper i ytterligare språk är meriterande.

Du är
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som med hjälp av din förmåga att identifiera behov av samarbete över yrkesgränserna, uppmärksammar detta och hittar lösningar på hur de ska tillgodoses. Vi ser att du med hjälp av sakkunnighet samt analytiska förmåga hittar svar på komplexa frågeställningar. Du tar stort ansvar för dina uppdrag, ser möjligheter i förändring, är initiativrik och kommer gärna med nya idéer för hur man kan hantera nya utmaningar. Samtidigt kan du med din flexibilitet och stabilitet enkelt växla fokus och omprioritera när arbetet kräver det. Rollen ställer höga krav på uthållighet, att du har förmåga att behålla motivation och effektivitet i både med- och motgång.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

I denna roll hör du till avdelningen för signalunderrättelser och funktionen för produktionskoordinering. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Mattias Andersson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-02-25.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Liknande jobb

Liknande jobb