Polismyndigheten

Säkerhetsspecialist inom säkerhetstester till enheten för IT-säkerhet

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 februari 2018
Stängs
den 26 februari 2018
Ref:
C17673/2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Beskrivning av arbetsplatsen

Som anställd på polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. IT-avdelningen har ca 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Enheten för IT-säkerhet har ett nationellt processansvar för myndighetens IT- och informationssäkerhet samt signalskydd. Enheten har även ett process- och funktionsansvar för identitets- och åtkomsthantering, samt ansvar för att utreda säkerhetsincidenter och säkerhetsbrister. Därtill ansvarar enheten om beslut kring säkerhetsövervakning. Man arbetar även med att kontinuerligt ge stöd till utveckling och förvaltning, samt bedriver ett aktivt arbete med att genomföra säkerhetstester, granskningar samt uppföljning av polisens IT- och informationssäkerhet.


Arbetsuppgifter

Vill du vara en del av polisens redteam? Har du flerårig erfarenhet av penetrationstester inom ett eller flera områden och känner att du har tröttnat på att hacka samma gamla webbappar? Vill du vara med och hacka polisens helikoptrar eller kanske en fotboja? Som penetrationstestare kommer du att ingå i polisens redteam som är en del av polisens CERT-verksamhet. Teamet arbetar i huvudsak med att identifiera och utvärdera sårbarheter inom polisens IT-miljö. Som representant för polisens redteam kommer du aktivt planera och genomföra avancerade hackerattacker mot polisens IT-miljö.

Att arbeta som penetrationstestare hos polisen ställer stora krav på en bred kompetens, detta mot bakgrund av att vi testar allt ifrån webbappar till IOT-enheter såsom Smart-TV och spionkameror men självklart även polisiära system såsom polisbilar och elpistoler. Det kommer även finnas goda förutsättningar till kompetensutveckling inom enheten. Du kommer att arbeta nära verksamheten och förutom rent tekniska kvalifikationer är det också viktigt att du har förmåga att bidra till att kunna omsätta testresultat till för situationen relevanta rekommendationer, samt vara ett stöd vid förändringar av IT-miljön.

Polisens redteam består idag av ett flertal personer som har många års erfarenhet som penetrationstestare och IT-säkerhetsexperter. Teamet har flera CVEr ifrån bland annat Microsoft, Apple, RedHat, LG och Philips.

IT-säkerhetsenheten på polisen innefattar bland annat defensiv och offensiva förmågor såsom PM-CERT, penetrationstestare, threat intelligence. Det finns även stödfunktioner för IAM, informationssäkerhet, projektstöd som alla jobbar nära tillsammans.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har följande:

 • Utbildning inom systemvetenskap med inriktning på IT-säkerhet, och/eller är civilingenjör/högskoleingenjör inom IT-området. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Stort intresse av IT- och informationssäkerhet.
 • Flerårig erfarenhet av att genomföra penetrationstester.
 • Mycket goda kunskaper inom applikation- och webbpenetrationstester.
 • Mycket goda kunskaper inom infrastrukturtester med fokus på Windows, Linux och nätinfrastruktur.
 • Mycket goda kunskaper inom mobilapplikationstester med fokus på IOS.
 • Goda kunskaper inom storskalig drift eller utveckling.
 • Goda kunskaper i svenska, i såväl tal och skrift.

Meriterande
Det är meriterande om du har följande:

 • Erfarenhet av bugbunty program.
 • Kunskaper inom programmering och scripting.
 • Erfarenhet av att delta i redteam övningar.


Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du har en god analytisk förmåga. Du bör ha lätt för att uttrycka dig i skrift. Servicekänsla värderas mycket högt. Vi söker dig som är driven, har ett starkt engagemang, självständig och har en bred teknisk kompetens och ett stort intresse för IT-säkerhet. Du bör ha en mycket god samarbetsförmåga och fallenhet att kommunicera i grupp och din sociala förmåga värderas högt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
Välkommen att kontakta gruppchef, Roger Lund, tfn, 070-652 80 95

Facklig företrädare
Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092;
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 0732-490 422


Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.


Information om din ansökan

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Sista ansökningsdag är den 26 februari 2018.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb