Åre kommun rekryterar IT-säkerhetsansvarig

Rekryterare
Åre kommun
Plats
Åre (Kommun), Jämtland
Annonserat
den 8 februari 2018
Stängs
den 14 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det är när många med samma intresse samlas det händer och du får det där lilla extra. Delar du vår passion? Åre kommuns IT-organisation har förändrar sitt uppdrag till att arbeta mer med IT som ett stöd till verksamhetsutveckling. Vi rekryterar nu en IT-säkerhetsansvarig.

Placering: Jämtlands län, Åre

Bransch: IT, data, Teknik, Naturvetenskap, Kvalitet och miljö

Antal tjänster: 1

Arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetsansvarig ansvarar du för kommunens IT-säkerhetsarbete. Du kommer att arbeta med att förtydliga och införa åtgärder i linje med regelverk, riktlinjer och ”best practice”. Detta omfattar t ex utveckling av befintliga tekniska lösningar, framtagande av nya tekniska lösningar, anvisningar, rutiner och operativt IT-säkerhetsarbete. Vid system- och processförändringar är du stödjande med kravställning, vägledning och riskanalyser. I det långsiktiga IT-säkerhetsarbetet ansvarar du för styrning och följsamhet av IT-säkerhetskrav.

Du kommer att tillhöra IT-enheten och samarbeta med enhetens övriga funktioner. Din uppgift är att på ett övergripande plan, tillsammans med kommunens övriga verksamheter, ta fram ett heltäckande ramverk för IT-säkerhet. Du kommer att ansvara för att IT-säkerhetsincidenter upptäcks, åtgärdas och följs upp och rapporteras.
 

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning eller motsvarande dokumenterade kunskaper och erfarenheter samt minst fem års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom IT-säkerhet.

Du har dokumenterat operativ erfarenhet av tjänster och produkter inom SIEM, IAM, e-legitimation och sårbarhetshantering. Det är meriterande om du har relevanta certifieringar inom IT-Säkerhetsområdet, tex CISSP eller CISM

Du följer utvecklingen inom IT-säkerhet och de viktigaste leverantörerna inom området och ligger i framkant i förståelsen av hur befintliga och nya affär- och verksamhetskrav kan realiseras.

Vi söker dig som har vana av och tycker om att arbeta i en komplex miljö, är bra på att bygga relationer samt har god förmåga att kommunicera. Vi ser att du som söker denna tjänst är noggrann, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du är van att snabbt sätta dig in i en uppgift, lösa den och leverera ett resultat inom utsatt tid. Du har god förmåga till överblick och helhetssyn, god analytisk förmåga och ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du tycker om att arbeta självständigt såväl som i grupp. Som person har du har en positiv människosyn, är prestigelös och kan bidra till en positiv atmosfär.

Du är van att ta egna initiativ, aktiv och engagerad i utvecklingsfrågor samt har goda kunskaper i et svenska språket, kan hantera det på ett professionellt och lättförståeligt sätt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är 100 %, tillsvidare, tillträde snarast, individuell lön. Du behöver körkort i tjänsten.

Arbete i Åre kommun innebär närhet till aktivt friluftsliv under alla årstider. För information om hur det är att leva och bo i Åre, besök gärna nedanstående websidor http://are.se och https://aresweden.com/

Ansökan och kontaktperson

Du söker tjänsten via experis.se jobb-id-nr 38066. Sök så snart som möjligt, dock senast den 26 februari. Vi tillämpar löpande urval vilket kan betyda att vi börjar intervjua före ansökningstidens slut.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult AnnaKarin Bergqvist på telefon 070-377 20 63 eller e-post annakarin.bergqvist@se.experis.com

Liknande jobb

Liknande jobb