Polismyndigheten

Handläggare för chef- och medarbetarfrågor till it-avdelningens kansli

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 februari 2018
Stängs
den 2 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Beskrivning av arbetsplatsen

Som anställd på Polismyndighetens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. It-avdelningen har ca 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Gruppen för Verksamhetsstöd, som är en del av it-avdelningskansliet, tillhandahåller stöd och kompetens i linje med verksamhetens behov. Vi stöttar verksamheten inom employer branding, internkommunikation, chef- och medarbetarskap med mera.


Arbetsuppgifter

Gruppen för Verksamhetsstöd söker nu en handläggare som kan förstärka gruppen i arbetet med att lyfta våra medarbetare och chefer till nästa nivå. Du kommer att arbeta strategiskt men också operativt och verksamhetsnära i ett varierande och kreativt uppdrag. Det övergripande ansvaret kommer vara att identifiera behov, implementera samt driva aktiviteter med syfte att utveckla kompetensen och ledarskapet inom avdelningen. Du kommer bl.a. att ansvara för vårt chefsförsörjningsprogram samt vara drivande vid chefskonferenser och andra forum. Arbetet bedrivs i nära samarbete med Polismyndighetens HR-avdelning.

I din roll som handläggare kommer du att ansvara för att:

 • Identifiera behov av insatser för att stärka chef- och medarbetarskapet på avdelningen
 • Understödja aktiviteter riktade till medarbetare och chefer
 • Koordinera och delvis delta på relevanta arbetsmarknadsmässor
 • Självständigt koordinera aktiviteter inom gruppens ansvarsområden i enlighet med ledningens strategiska beslut
 • Assistera it-ledningen vid behov


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av arbete med chef- och medarbetarfrågor
 • Erfarenhet av att självständigt driva varierande uppdrag/projekt
 • Erfarenhet av administration och dokumentation
 • Erfarenhet från koordinering av evenemang, utbildningar och större möten
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • God förmåga att tala inför grupp


Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Relevant högskoleexamen
 • Erfarenhet av arbete inom it-branschen
 • Erfarenhet av arbete inom stora organisationer
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig organisation


Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på att du är initiativrik, lösningsorienterad och drivande. Du har förmåga att leda och kommunicera då arbetet ställer krav på nätverkande inom och utom myndigheten. Du utför ditt arbete med noggrannhet och hög kvalitet såväl självständigt som tillsammans med kollegor. Det krävs vidare att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta Linnea Sandberg, chef för Verksamhetsstöd, tfn, 010-5636427

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092;
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 0732-490 422


Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.


Information om din ansökan

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Sista ansökningsdag är den 2 mars 2018.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb