Medarbetare inom riskhantering och informationssäkerhet

Rekryterare
SMHI
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 12 februari 2018
Stängs
den 11 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nu satsar SMHI på att stärka sin förmåga inom informationssäkerhet och i denna spännande förändringsprocess erbjuds tre olika tjänster inom området varav denna är en. De innebär alla att på olika sätt driva vidareutvecklingen inom informations- och IT-säkerhet framåt.

SMHI:s verksamhet är i alla delar beroende av ett fungerande informationsflöde och måste kunna upprätthålla sin samhällsviktiga uppgift även i händelse av större påfrestningar på samhället och i alla beredskapslägen.

Det förändrade säkerhetsläget i Sverige och omvärlden innebär att myndigheten intensifierar sitt arbete med civilt försvar, vilket är en viktig del i det fortsatta säkerhetsarbetet. Olika lagförändringar inom området bidrar också till ökade krav på ett säkerhetsmedvetet SMHI.

I rollen kommer du att jobba med riskhantering och förmågebedömning över hela myndigheten och ha ett nära samarbete med medarbetare och chefer. Du kommer att jobba med rådgivning och koordinering inom informationssäkerhet samt utveckling av informationssäkerhetsanvisningar och ramverk för informationssäkerhet. I rollen ingår att organisera och genomföra övningar inom säkerhetsområdet.

Du kommer självständigt driva olika uppdrag inom informationssäkerhet och riskhantering mot hela myndigheten men även mot externa organisationer som MSB, Riksrevisionen, Försvarsmakten och externa revisorer. Du kommer att direkt under säkerhetsskyddschefen samordna kontakterna med MSB och försvaret inom totalförsvarsfrågan och andra säkerhetsskyddsfrågor.

Din profil

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med riskanalyser och riskhantering samt erfarenhet av arbete med anvisningar och ramverk för informationssäkerhet. Kunskaper inom IT-säkerhet och säkerhet i kommunikationslösningar och lagring är mycket meriterande.

SMHI ställer höga krav på sina medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i tjänsten krävs att du är självgående, har lätt för att bygga goda relationer och att samarbeta med andra. Det är viktigt att du har en hög integritet och att du är tydlig i din kommunikation och van att kommunicera muntligt.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping. 

Tjänsten är placerad i Säkerhetsklass 2, svenskt medborgarskap är ett krav, liksom godkänt resultat efter säkerhetsprövning med registerkontroll.

Mer information om vad detta innebär hittar du på Säkerhetspolisens hemsida: 
http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Tomas Karlsson eller HR-Specialist Elin Ring. Fackliga representanter är för SACO Annika Söderlund och för ST Christina Sverker. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post 
Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt med ref nr 2532, senast 2018-03-11.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Kontaktpersoner

Tomas Karlsson
Rekryterande chef
011-4958000
fornamn.efternamn@smhi.se

Elin Ring
011-4958000
fornamn.efternamn@smhi.se

Liknande jobb

Liknande jobb