Polismyndigheten

Säkerhetsspecialist till IT-avdelningen, It-säkerhetssektionen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 februari 2018
Stängs
den 9 mars 2018
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.


Din nya arbetsplats

Enheten för It-säkerhet är en enhet vid It-avdelningen, enheten har ett nationellt processansvar för myndighetens it- och informationssäkerhet samt signalskydd. Enheten har även ett process- och funktionsansvar för identitets- och åtkomsthantering, samt ansvarar för att besluta om vad som ska säkerhetsövervakas, utreda säkerhetsincidenter och säkerhetsbrister. It-säkerhetsenheten arbetar även kontinuerligt med att ge stöd till utveckling och förvaltning och arbetar aktivt med att genomföra säkerhetstester och granskningar samt uppföljning av myndighetens it- och informationssäkerhet.


Arbetsuppgifter

IT-säkerhetssektionen har en processägarroll för identitets- och åtkomsthantering inom Polisen. IAM-området är centralt för säkerheten och vi har krav på kontinuerlig vidareutveckling av såväl verktyg som processer. I rollen ingår att kontinuerligt se över våra processer och leda samverkan mellan teknik och verksamhet.

För att trivas i rollen tror vi att du är nyfiken och driven och gillar att lära dig nya saker. Vi tror också att du har ett gediget intresse för såväl teknik som slutanvändare. Vi tror att du har några års erfarenhet av att arbeta inom IT, men om du är nyexaminerad med en djupare teknikutbildning och stort driv kan det också vara intressant.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utformning och förbättring av processer inom identitetshanteringsområdet
 • Leda forum för samverkan inom området
 • Leda workshops och genomföra utredningar av förändringsbehov
 • Kravställning för system för identitetshantering


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning inom IT/systemvetenskap.
 • Förståelse för olika områden inom systemutveckling och drift
 • Erfarenhet av att leda workshops
 • Kunskap om autentisering, auktorisation och spårbarhet.
 • Erfarenhet av eller utbildning inom kravanalys
 • Erfarenhet av eller utbildning inom användbarhet för IT-system
 • Erfarenhet av projektledning
 • Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som i engelska


Personliga egenskaper

Vi utgår från att du brinner för it- och informationssäkerhetsområdet och har ett genuint intresse av att vidareutveckla Polismyndighetens arbete inom IAM området. Som person har du förmåga att bygga relationer, förtroende och samarbete samt att leda och engagera andra. Vi ser även att du har ett stort intresse för såväl teknik som slutanvändare. Vi värdesätter att du är strukturerad och har sinne för såväl helhet som detaljer samt att du är flexibel och har förmågan att balansera bitvis motstridiga krav. Sist men inte minst vill vi se att du har ett analytiskt sätt att ta sig an olika problemställningar och att du har en kommunikativ förmåga och ett pedagogiskt sätt.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Karl Solnestam 010-56 344 92.

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92;  Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.


Mer om anställningen

Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Flextid tillämpas. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Ansökan

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2018-03-09.

Liknande jobb

Liknande jobb