Innovationsledare till Gothia Innovation AB

Plats
Västra Götalands län, Skövde, Skara, Lidköping, Mariestad, Tibro, Falköping, Hjo, Tidaholm, Götebor
Annonserat
den 13 februari 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för att stimulera till och skapa engagemang för förnyelse hos individer, företag och verksamheter? Motiveras du av att jobba tillsammans med andra för att bidra till nya användarvärden, tillväxt och samhällsnytta i Skövderegionens företag och verksamheter? Om svaret är ja på båda frågorna är det dig vi söker! Det är du som ska arbeta som Innovationsledare på Gothia Innovation AB.

Gothia Innovation AB driver och utvecklar Gothia Science Park, en innovationsmiljö som ligger i anslutning till Högskolan i Skövde. Gothia Innovation stöttar människor och företag med affärsutveckling, innovationsledning samt nätverks- och kompetensutveckling. Vi erbjuder dig ett stimulerande jobb i en spännande miljö där du blir en del av arbetet med att skapa utveckling, förnyelse och tillväxt i det regionala näringslivet. Gothia Innovation AB är statligt finansierat utan vinstsyfte och ägs till 49 % av Skövde Kommun och 51 % av Gothia Intresseförening. Vidare så är Gothia Innovation delägare i Skaraborg Invest som är ett investmentbolag. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamheter och projekt är Skövde kommun, Västra Götalandsregionen, Skaraborgs Kommunalförbund, EU och Vinnova

Läs mer på: www.gothiainnovation.se/


Arbetsbeskrivning
Innovation är avgörande för att skapa nya och nyttiga värden. Alla verksamheter behöver utveckla sin innovationsförmåga med målet att arbeta proaktivt och systematiskt för att utveckla nya produkter, tjänster och processer. Innovation är helt enkelt en fråga om utveckling för tillväxt.

Som Innovationsledare får du jobba med att identifiera behov och utmaningar i företag, organisationer och akademi. Innovation och affärsutveckling är grunden i rollen. Du kommer att skapa och genomföra behovsbaserade aktiviteter som utvecklar innovationsledningsförmåga samt inspirera och leda grupper av aktörer som vill skapa innovation i samverkan. Det innebär bland annat att hålla i och facilitera workshops. Omvärldbevakning är också en del i arbetet där det gäller att se vilka trender som kommer och vad som bör satsas på framåt. Som Innovationsledare på Gothia Innovation AB får du även möjlighet att arbeta i ett företag med uppdrag att driva och utveckla en innovationsmiljö som bidrar till långsiktig och uthållig hållbar tillväxt i företag och verksamheter.

Tjänsten är placerad i Skövde.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av strategiskt och operativt arbete med innovationsledning inom IT-branschen. Du kan taktiskt arbeta med omvärldsbevakning samt affärs- och verksamhetsutveckling. Du är duktig på att arbeta med att facilitera grupper av medarbetare/verksamheter som vill skapa utveckling tillsammans. Du har goda kunskaper/erfarenheter inom projekthantering. Det är meriterande om du har erfarenhet av offentligt finansierade utvecklingsprojekt samt branscherfarenhet från IT, data, teknik eller digitalisering.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du social, driven och affärsinriktad. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och kan driva grupper mot gemensamma mål  - samtidigt som du är en person som kan arbeta självständigt. Jobbet består av många olika projekt som ändras över tid, därför är det viktigt att du är öppen för förändringar och är anpassningsbar. Du är en kreativ person som kan komma med nya idéer och klarar av att ha många bollar i luften.  Vi ser gärna att du har kunskap om marknaden och kan grunderna i produktutveckling. Det är en fördel om du tidigare haft ledande positioner, stort ansvar eller varit med i större projekt.

Vårt erbjudande till dig
Gothia Innovation AB finns på Gothia Science Park (GSP) - som är en öppen innovationsmiljö som rymmer utvecklings- och tillväxtföretag inom områdena IT och teknik. Tillväxten i teknik- och forskningsparken har varit och är konstant sedan starten 1999. I dag jobbar mer än 800 personer i ett 80-tal företag i parken. Varje år har vi fler än 25 000 besökare som deltar i seminarier, workshops, nätverks eller kundmöten i vår miljö. På GSP får du möjlighet att knyta nya kontakter och gå på föreläsningar om så önskas - det är en plats som erbjuder möjlighet till kompetensutveckling. Gothia Innovation AB äger uppdraget att driva och utveckla Gothia Science Park så att idéer, individer & företag kan utveckla och utvecklas.


Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Gothia Innovation AB med Experis, en del av ManpowerGroup.

Du söker tjänsten via länken på denna sida med registrerat och uppdaterat CV. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Julia Sahlberg på telefon 0500-44 62 49 eller e-post julia.sahlberg@se.experis.com.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar löpande med urvalet. Sista ansökningsdag är dock den 4 mars 2018.

Välkommen med din ansökan!
 

Sökord: Innovationsledare, Innovation, nytänkande, IT, Teknik, teknologi, digitalisering, tillväxt, utveckling, omvärldsbevakning, projekt, projektledning, ledare, ingenjör, innovationsledning, innovationsprocessledare, affärsutveckling, verksamhetsutveckling, kompetensutveckling, affärsrådgivare, rådgivare, marknadskunskap, produktutveckling.