Cloud Solution Architect

Rekryterare
Proact MCS
Plats
Örebro
Annonserat
den 16 februari 2018
Stängs
den 16 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Proact är Europas ledande integratör inom datacenter-teknik och hybrida molntjänster. Proact levererar verksamhetsnytta genom att hjälpa företag och myndigheter över hela världen genom att minska deras risker, sänka kostnader samt framförallt leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster.

Vår driftverksamhet hanterar idag över 100 petabyte information som förser flera tusen servrar och applikationer med det data de behöver. Vi arbetar över hela Europa från våra leveranscenter i Sverige, England, Holland och Tyskland.

Inom Proact-koncernen är vi ca 850 anställda och finns i Belgien, Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland och USA.

Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT.

Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se

Om tjänsten

Som Cloud Solution Architect arbetar du med design, lösningar och tjänsteutveckling i samarbete med vår affärsutveckling, leveransteam, partners och våra kunder. Detta är en teknisk roll, där du kommer att vara ansvarig för utveckling av lösningar till både befintliga och nya kunder. I rollen ingår att vara kundens rådgivare och hjälpa kunderna med transformation till molntjänster såväl i teorin som i praktiken. Beroende på vad som är rätt för kunden kan det vara publika molntjänster såsom Azure, AWS, privata eller hybrida molntjänster.
 
Ditt arbetsfält kommer primärt vara Sverige men internationellt arbete kan förekomma från tid till annan beroende på uppdragets karaktär.
 
Förutom att vara engagerad i kundprojekt som både rådgivare och utförare kommer du också vara involverad i affärsprocessen som tekniskt stöd i frågor rörande design, teknikval och medverka i utformning av anbudssvar.

Om dig

Du har en djup förståelse för molntekniker och har erfarenhet av att hjälpa kunder utveckla sin IT-plattform mot molntjänster. Du är van att leda djupa diskussioner runt såväl teknisk arkitektur som programteknisk design med molntjänster som driftplattform.

Du har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt ha agerat rådgivare och arbetat med arkitektur, design, implementering och har kunskap om vad som krävs arkitektoniskt för att säkerställa tillgänglighet, tillförlitlighet och prestanda. Om du dessutom har erfarenhet av DevOps är det ett extra plus.
 
Vi tror att du har en djup teknisk erfarenhet av molntjänster och teknologier baserat på IaaS, PaaS och SaaS så som exempelvis virtuella maskiner, virtuella nätverk, molnlagring, molnbackup, Azure AD, SQL Databases, Web Apps, Service bus, MFA etc.

För att lyckas behöver du vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska och ha en god samarbetsförmåga. Du har också förmågan att etablera goda relationer med partners och leverantörer och är van att agera som områdesexpert både internt som externt. Du är också en van presentatör och kan hålla föredrag för såväl stora som små grupper.

Ansökan

Du ansöker om tjänsten via vår hemsida. Ansökan med CV och Personligt brev skall vara på svenska. 
Utvärdering och intervjuer kommer att ske löpande och du kommer att hållas informerad via vårt rekryteringssystem om hur processen fortlöper.

Kontaktpersoner

Pär Berglund
Operations Manager
073-7081523
par.berglund@proact.eu

Liknande jobb

Liknande jobb