Kravledare

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 februari 2018
Stängs
den 16 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker kravledare till avdelningen IT Liv och Pension. Brinner du för att möjliggöra innovativ utveckling och är väl insatt i moderna tekniker och agila arbetssätt där du utgör den förenande länken mellan användargrupper och utvecklingsteam? Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag! Vi erbjuder dessutom moderna, nyrenoverade lokaler med centralt läge i Skanstull, Stockholm.

På avdelningen IT Liv och Pension ansvarar vi bland annat för utveckling och förvaltning av KPA Pensions IT-system. Du kan läsa mer om KPA Pension här. Arbetet bedrivs i mycket nära samarbete med affärsverksamheten. Här finns driv och framåtanda, vi är med och påverkar framtiden. 

Det här gör du som kravledare på Folksam
Vi söker dig som vill jobba med digitala lösningar för det viktigaste vi har, våra kunder! Som kravledare befinner du dig mitt i händelsernas centrum hos oss. Vi skapar nya digitala lösningar som kommer att finnas i företaget under lång tid framöver och du har en central del i att se till att detta händer.

Det ingår i ditt uppdrag att driva arbetet med att utveckla vår kravmetodik och föra ut kunskap och metoder till våra team. Du ingår i ett team där arbetet planeras och genomförs utifrån agila principer. Arbetet kräver vana vid att driva och leda kravarbete, arbeta med problemlösning, att ta egna initiativ och möta affär och verksamhet. I kravarbetet ingår att identifiera kund- och affärsbehov och omsätta dessa till lösningsförslag tillsammans med teamen. Kommunikation och förankring är en viktig del av arbetet och vi söker dig som är kommunikativ och van att ha en dialog samt kan skapa en bra relation med olika roller inom organisationen. Vi jobbar med tidig effekthemtagning av kund- och affärsnyttor bl a genom kontinuerliga leveranser och sömlöst samarbete. I din roll som kravledare växlar du kravarbete med planering av en helhet och lägger upp planer för att hitta de tidiga effekterna. För att säkerställa att vi kan bidra med största möjliga nytta arbetar vi med att ständigt utveckla oss själva, varandra och våra arbetssätt.  

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda agilt kravarbete i projekt och som även har erfarenhet från liv- och pensionsbranschen. Du stimuleras av att arbeta i team i en organisation med hög utvecklingstakt och tycker om att ta ansvar och vara drivande. Dessutom är du bra på att bygga och upprätthålla goda relationer.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam: www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 16 mars 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Christina Mattsson, gruppchef, 08-772 67 46.

Fackliga företrädare är: FTF Leif Blomqvist 08–772 70 10, Akademikerföreningen Mia Salonen 08-772 75 24 och HKF Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb