Gruppchefer till IT Koncernstöd

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 februari 2018
Stängs
den 23 februari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på en spännande digitaliseringsresa och göra Folksam till ett datadrivet företag? Nu har du chansen! Vi söker sex fantastiska gruppchefer till IT Koncernstöd.

Folksam och världen omkring oss är i ständig förändring och det är hög tid för oss alla att göra skillnad och agera för att fortsätta vara relevanta! Digitaliseringen driver fram behov av förnyelse gällande alla våra koncerngemensamma processer. Det handlar om tillgänglighet, automatisering, datadriven analys och nya sätt att leverera tjänster där teknik blir en del av leveransen. Det i sin tur ställer helt nya krav på system, infrastruktur, medarbetare och ledare.

IT Koncernstöd är organisationen inom Folksam som ansvarar för tekniken som möjliggör våra koncerngemensamma processer. Vi strävar efter att skapa operationell effektivitet där produktionsstabilitet och effektiva arbetssätt står i fokus. Vi förflyttar människor, kultur och teknik för att genom dessa lyckas med vår strategi, att göra dagens och framtidens Folksam fantastiskt.

Det här gör du som gruppchef på IT Koncernstöd 
Du brinner för ett coachande och möjliggörande ledarskap där du inspirerar dina medarbetare och våra partners att ständigt utmana nuläget. Du har ett övergripande ansvar för ett leveransområde där ansvaret omfattar leverans-, relations- och personalansvar. Du ingår i ledningsgruppen där vi ständigt utmanar oss själva för att digitalisera och automatisera processer och göra Folksam datadrivet.

Förändringstrycket är stort och Folksam gör nu och de närmaste åren stora utvecklingssatsningar och förändringar utifrån affärskrav, legala krav och krav på ökad effektivitet. För att optimera vår leveransförmåga gör vi just nu organisatoriska justeringar på IT Koncernstöd och vi söker därför nya gruppchefer till:

  1. Ekonomi, Finans & Inköp – Fokus för en ny gruppchef blir att tillsammans med Ekonomi & Finans möjliggöra automatiserade bokslut, myndighetsrapportering och övriga EFI-processer. Vi kommer också bygga tvärfunktionella team tillsammans med verksamheten och modernisera våra konsolidera våra tekniska plattformar.

  2. Arkitektur – Fokus för en ny gruppchef blir att säkerställa att IT Koncernstöds arkitekturmålbilder är i synk med Folksams totala arkitektur, utveckla arbetet inom Utvecklingsområdet Koncerngemensamt samt driva vårt riskbaserade arbetssätt.

  3. Datakvalitet & Masterdata inom Beslutsstöd – Fokus för en ny gruppchef blir att tillsammans med verksamheten säkerställa Folksams data- och informationskvalitet, förbättra vår masterdatahantering med nya systemstöd och arbeta med vår informationsstyrning.

  4. Informationslogistik inom Beslutsstöd – Fokus för en ny gruppchef blir göra data och information tillgänglig via våra stödsystem för Beslutsstöd och införa Folksams gemensamma informationsmodell (GIM).

  5. Data Lake & Analys inom Beslutsstöd – Fokus för en ny gruppchef blir att bygga upp en ny ”Data Lake”, ansvara för samtliga applikationer och processer rörande Analytics och vara verksamhetens primära kontakt för innovativ analys och IoT-initiativ.

  6. Data Warehousing & Rapportering inom Beslutsstöd – Fokus för en ny gruppchef blir att ansvara för den traditionella, standardiserade Data Warehousingen inom Folksam, ansvara för samtliga rapportapplikationer och automatisering av berörda processer samt utveckla kompetens inom legal rapportering och förståelse för informationsbehovet inom det området.

Är du den vi söker? 
Du är chef, ledare och visionär. Du bygger förtroende och inspirerar. Du har förmågan att attrahera, rekrytera och utveckla rätt medarbetare och rätt kompetens. Du är van att agera beställare och arbeta med strategiska partners. Du har drivet att förflytta oss från där vi är idag till dit vi vill vara! Du har kompetens och förmågor som gör att du passar in i ledningsgruppen där vi är personliga, engagerade, ansvarstagande och ständigt utvecklar vårt självledarskap.

Du har en relevant universitetsutbildning och en mycket god förmåga att själv strukturera, planera och prioritera arbetet inom ditt område. Du har erfarenhet av ett agilt ledarskap och dessutom kunskap inom ett av leveransområdena inom IT Koncernstöd. Men viktigast av allt är att du har rätt attityd, ständigt vill utvecklas och ha väldigt kul på jobbet.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi agilt och aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam: www.folksam.se/att-jobba-har

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 26 februari 2018. Urval görs löpande. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om de olika leveransområdena eller om hur det är att arbeta som gruppchef på avdelningen är du välkommen att kontakta Daniel Furmarker, sektionschef IT Koncernstöd, 072-730 71 93 eller Richard Simmons, avdelningschef Beslutsstöd, 070-831 59 56.

Fackliga företrädare: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, Akademikerföreningen Per Hansson 08 - 772 60 81 och Handels Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb