IT Tekniker inom rapport/analys till Euromaint

Rekryterare
Euromaint Rail
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 19 mars 2018
Stängs
den 19 april 2018
Ref:
BC4ADAF2-447F-4515-854B-1C36D0F58DCB
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som IT tekniker på Euromaint Rail i Stockholm får du en verksamhetsnära IT roll med fokus på rapport och analys i databaser (SQL)

Motiveras du av att bidra till en hållbar framtid och morgondagens industri inom transport och resor, är det här en roll för dig! Du erbjuds en utvecklande roll i en kundnära och platt organisationen på Euromaint Rails kontor i Stockholm.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som IT Tekniker inom området analys och rapportering, jobbar du i en tekniskt komplex miljö där alla beslut inom verksamheten tas utifrån data. Du får möjligheten att arbeta tillsammans med skickliga kollegor inom både verksamhetens alla områden och leverantörer som möjliggör lösningarna. Här väntar ett unikt roll med effektivisering och optimering av processflöden i en informationstung organisation.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som IT tekniker jobbar du nära verksamheten och operativt i de tekniska miljöerna. Informationen som nyttjas spänner över såväl realtidsinformation i trafiken till detaljer om livslängd på teknisk hårdvara som används på tågen. Utmaningen ligger i att kombinera flera system, för att hitta nyckeltalen i verksamheten.
Du jobbar löpande med:

  • Analys av rapporteringsmiljö, databasmiljö och integrationsplattform där du genomför förbättringar och säkerställer kostnadseffektivitet
  • Tekniskt arbete i MS SQL-server, Sharepoint, databaser från integrationsplattform, datalager och rapportverktyg
  • Kontakt med användarna, beställare som återfinns på Euromains alla kontor
  • Kravställning och kravinsamling vid uppdrag och projekt  

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Då IT-organisationen är en beställarorganisation jobbar du nära leverantörer av IT-tjänster för löpande vidareutveckling och förvaltning av systemen.
Du ingår i IT-avledningen som består av 12 personer som präglad av prestigelöshet, öppenhet och engagemang för både IT och verksamheten inom modern svensk industri. Resor över dagen inom Sverige kommer att förekomma.

VEM ÄR DU?

Du har ett personligt engagemang och drivkraft att förverkliga verksamhetskrav med IT-lösningar. Du är noggrann och agerar utifrån vad som är bäst för företaget. Vi söker dig som vill utvecklas i en bred och prestigelös roll. Du behöver ha ett starkt intresse för data och förstå vikten av att grunda rationella beslut i data. Du bör också ha ett stort intresse för användarperspektivet då du dagligen har kontakt med användare på alla nivåer.

Vi tror att du har någon högre eftergymnasial utbildning inom IT, Data eller teknik. Tekniskt har du god kunskap om databaser som MS SQL och Sharepoint. Du behöver ha vana av rapporttunga verksamheter och ett par års erfarenhet av liknande roller. Svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.
Om du lockas av det här är du varmt välkommen med din ansökan!

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Vårt heltäckande utbud av underhålls- och ombyggnadstjänster omfattar bland annat kvalificerat tekniskt underhåll, reservdelsförsörjning, fordonsmodifiering och komponentservice.Vår kompetens omfattar alla typer av spårburna fordon för person- och godstrafik samt infrastrukturarbeten.Vi har ett nät av verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder. Hos oss arbetar många av Sveriges främsta specialister inom underhåll av järnvägsfordon.

Liknande jobb

Liknande jobb