Blivande expert inom cybersäkerhet

Rekryterare
FOI
Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 20 februari 2018
Stängs
den 20 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker dig som är erfaren inom cybersäkerhet och vill arbeta i en spännande verksamhet som bidrar till Sveriges totala cyberförsvarsförmåga. Vi har en av Europas största cybersäkerhetsanläggningar CRATE (foi.se/crate) för utbildning, träning och övning och arbetar ständigt med nya utmaningar inom området

Arbetsuppgifter
Du får arbeta med tillämpad forskning inom metoder och teknik för att förebygga och hantera cyberhot. Detta gör du genom experiment och försök eller med teoretiska metoder. Som en av våra blivande experter bidrar du även till att lösa konkreta IT-säkerhetsfrågor åt våra uppdragsgivare. Som expert hos oss finns stora möjligheter att påverka verksamhetens inriktning och att få leda såväl forskningsinriktade som tillämpade projekt. Arbetsuppgifterna ger dig stora möjligheter till personlig utveckling och till forskningsmeritering, exempelvis genom vetenskapliga publikationer.

Din profil
Du är forskarutbildad eller har på annat sätt skaffat dig motsvarande färdigheter. Din inriktning är IT- eller informationssäkerhet, alternativt ett annat ämne med tydliga inslag av metoder eller tekniker som kan nyttjas inom informationssäkerhetsområdet. Du har via din utbildning djup kunskap inom något eller flera delområden inom informationssäkerhet såsom tekniska aspekter avseende sårbarheter, hot eller skyddsåtgärder, ledningssystem för informationssäkerhet, hantering av informationssäkerhetsrisker eller sociala faktorers påverkan på informationssäkerheten. Du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt, är ansvarstagande, driven, resultat- och problemlösningsorienterad samt har god samarbetsförmåga. Personliga egenskaper har stor vikt under denna rekrytering.

Meriterande är erfarenhet av

- att producera forskningsresultat, såväl självständigt som tillsammans med andra

- att leda projekt samt att i dialog med uppdragsgivare fånga upp aktuella behov och formulera nya projekt

- cyberfysiska system alternativt tekniska lednings- och informationssystem i civila eller militära tillämpningar.

Vi erbjuder
Att arbeta som forskare på FOI är omväxlande. Vi har stor frihet att formulera förslag till vetenskapliga studier samt att ta fram nya metoder och tekniska lösningar utifrån den allra senaste tekniken. Hos oss kommer du att ges möjlighet till kontinuerlig personlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra anställda att kombinera arbetet med föräldraskap.

Enheten är en del av avdelningen för Ledningssystem som till helhet fokuserar på att ta fram mesta möjliga informationsmängd från enskilda sensorer och sätta samman informationen från många sensorer i syfte att öka förståelsen och kunna fatta korrekta beslut. Forskningen spänner över hela kedjan från sensorer till beslutsstöd.

Aktuell tjänstgöringsort är Linköping. Arbetet innefattar en del kortare tjänsteresor avseende kund- och projektmöten, konferenser etc. såväl inom som utom landet. FOI tillämpar individuell lönesättning.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Peter Stenumgaard, kompetensområdesledare Jonas Hallberg samt våra fackliga företrädare, Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga kan nås via vår växel på telefon: 013-37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2018-03-20. Märk din ansökan med Ref. nr FOI-2018-45. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

Liknande jobb

Liknande jobb