Forskare inom cybersäkerhet

Rekryterare
FOI
Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 20 februari 2018
Stängs
den 20 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med cybersäkerhet i en stimulerande miljö?

Vi söker dig som är intresserad av cybersäkerhet och vill arbeta i en spännande verksamhet som bidrar till Sveriges totala cyberförsvarsförmåga. Vi har en av Europas största cybersäkerhetsanläggningar CRATE (foi.se/crate) för utbildning, träning och övning och arbetar ständigt med nya utmaningar inom området

Arbetsuppgifter
Du får arbeta med analys och utveckling av metoder och teknik för att förebygga och hantera cyberhot, exempelvis genom att genomföra tester i vår cybersäkerhetsanläggning (CRATE). Detta gör du genom experiment och försök eller med teoretiska metoder. Du får även bidra till att lösa konkreta IT-säkerhetsfrågor åt våra uppdragsgivare, exempelvis genom att vara med och analysera deras IT-säkerhetsåtgärder. Du får även möjlighet att vara med och genomföra utbildning, träning och övning kopplad till cyberförsvar, exempelvis genom att bygga upp övningsmiljöer i CRATE. Arbetsuppgifterna ger dig stora möjligheter till personlig utveckling inom området.

Din profil
Du har en civilingenjörsexamen eller masterexamen inom ett område som datateknik, datorteknik, informationsteknik eller motsvarande. Alternativt har du en civilingenjörsexamen eller masterexamen i ett annat område (exempelvis teknisk fysik) och en tydlig specialisering mot datateknik eller informationsteknik. Du har även ett tydligt och dokumenterat intresse för IT-säkerhet, till exempel genom utbildningsval, fritidsprojekt eller tidigare arbetslivserfarenhet inom området. Du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt, är ansvarstagande, driven, resultat- och problemlösningsorienterad samt har god samarbetsförmåga. Personliga egenskaper har stor vikt vid under denna rekrytering.

Kunskap inom följande är meriterande:

  • IT-säkerhetsskydd
  • Penetrationstester
  • risk- och sårbarhetsanalyser
  • statistiska metoder
  • datornätverk

Vi erbjuder
Att arbeta som forskare på FOI är omväxlande. Vi har stor frihet att formulera förslag till vetenskapliga studier samt att ta fram nya metoder och tekniska lösningar utifrån den allra senaste tekniken. Hos oss kommer du att ges möjlighet till kontinuerlig personlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra anställda att kombinera arbetet med föräldraskap.

Enheten är en del av avdelningen för Ledningssystem som till helhet fokuserar på att ta fram mesta möjliga informationsmängd från enskilda sensorer och sätta samman informationen från många sensorer i syfte att öka förståelsen och kunna fatta korrekta beslut. Forskningen spänner över hela kedjan från sensorer till beslutsstöd.

Aktuell tjänstgöringsort är Linköping. Arbetet innefattar en del kortare tjänsteresor avseende kund- och projektmöten, konferenser etc. såväl inom som utom landet. FOI tillämpar individuell lönesättning.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Peter Stenumgaard, kompetensområdesledare Jonas Hallberg samt våra fackliga företrädare, Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga kan nås via vår växel på telefon: 013-37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2018-03-20. Märk din ansökan med Ref. nr FOI-2018-46. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

Liknande jobb

Liknande jobb