Sektionschef till IT avdelningens Servicedesk

Plats
Skövde (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 21 februari 2018
Stängs
den 6 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är vår viktigaste uppgift. Vi har inlett ett omfattande förnyelsearbete som kommer att pågå till och med 2021, där IT och digitalisering är mycket centralt. Med vår IT-kompetens strävar vi efter att leverera moderna och värdeskapande tjänster. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet. Gillar du att jobba med långsiktiga mål och visa för dig själv och andra att det omöjliga faktiskt är möjligt? Brinner du för att leda förändring och vill vara med bygga upp en ny föredömlig IT-avdelning inom digitalisering? Då kan det här vara ditt drömjobb! Servicedesk är en del av IT-infrastrukturenheten och ansvarar för support till anställda inom myndigheten, till arbetssökande och företag. Uppdraget för den nya enheten är att skapa en stabil, förutsägbar och kostnadseffektiv infrastruktur enligt branschstandard.

Vi tror på ett gott och modigt ledarskap som inspirerar, stöttar och engagerar medarbetare att utföra ett bra arbete i en positiv, hälsosam arbetsmiljö med fokus på utveckling och lärande, samarbete och arbetsglädje. Som ledare tar du egna initiativ, prioriterar och skapar struktur. Du har en positiv inställning, engagemang, lust och vilja till att leda och vidareutveckla en verksamhet som befinner sig i kontinuerlig förändring. Chefsrollen är en förtroendeställning som innebär att du som chef ska vara en god företrädare för myndigheten, såväl inom som utom organisationen. Det finns en tydlig ambition hos oss att gå från ett topp- och detaljstyrt ledarskap till ett mer involverande, där vi på ett helt annat sätt än förr tar tillvara på medarbetarnas erfarenheter och kompetens. Vi tror att delaktighet skapar större engagemang och att detta är en förutsättning för framgång, trivsel och arbetsglädje. Du är en förebild för vår värdegrund, utmanar, ifrågasätter, frigör handlingskraft och uppmuntrar samt synliggör dina medarbetare. Du ska samverka med fackliga parter på berörd nivå och skapa förutsättningar för god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald. För att vara framgångsrik i rollen är du erfaren i din chefsroll och har lyckade erfarenheter av förändringsresor inom IT-infrastrukturområdet sedan tidigare.

I uppdraget ingår budget-, personal- och leveransansvar för ca 15-20 medarbetare. Som ledare är du visionär och skapar förutsättningar för delaktighet samt tar ansvar för att det finns rätt kompetens på sektionen utifrån verksamhetens behov. Du ger stöd till medarbetarna att prioritera och inspirerar till kreativitet och ständiga förbättringar. Du samarbetar med chefer och medarbetare i olika delar av myndigheten, men främst tillsammans med våra två andra Servicedesk sektioner, vid orterna Östersund och Härnösand.

Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

- Högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
- Chefserfarenhet eller annan lämplig dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Meriterande är erfarenhet av arbetsledande uppgifter inom IT-området, ledarskap i en operativ telefonibaserad verksamhet samt att leda större förändringsarbeten inom IT
- Förmåga att omsätta uppdrag och mål i konkreta insatser
- Är en förnyare med öppet sinne och med erfarenhet från liknande uppdrag
- Samarbeta, bygga team
- Inspirera till engagemang, initiativkraft och ansvarstagande
- Tydlig, förtroendeingivande i din kommunikation, även när det gäller komplexa eller känsliga frågor
- Du har kundfokus och förmåga att tryggt leda i förändring, vara visionär och coachande

Positiv inställning att leda en verksamhet som befinner sig i kontinuerlig utveckling och vill utvecklas i din egen roll inom AF. Du har god självinsikt, personlig trygghet och delar de värden som förmedlas i värdegrund och styrande dokument. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en person som kompletterar oss i ledningsgruppen.

AF erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet, uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här är här av rätt anledning och vill göra en insats. Läs mer på www.arbetsformedlingen.se

Övrigt: Tidsbegränsad anställning 6 månader med möjlighet till förlängning. Förtroendearbetstid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Skövde. Resor i tjänsten förekommer. Inkom med ansökan märkt dnr Af-2018/0009 2548 senast 6 mars 2018. Bifoga ditt CV samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. I urvalet kommer även testning ske.

Kontaktpersoner för annonsen:
Mikael, Sundqvist
Enhetschef

Peeder, Salenvall
HR-partner
010-488 83 21

peeder.salenvall@arbetsformedlingen.seTheofania, Lazaridis
Facklig företrädare SACO
010-486 61 16

Arne, Lundström
Facklig företrädare ST
010-486 66 98

Ulf, Törnqvist
Facklig företrädare SEKO
010-487 04 46 

Liknande jobb

Liknande jobb