Specialist, Tekniskt Centrum, Göteborg

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Göteborg (Stad), Västra Götaland
Annonserat
den 22 februari 2018
Stängs
den 7 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skatteverket skapar samhällsnytta och har ett högt förtroende hos allmänhet och företag. Vi tänker nytt och befinner oss i ständig utveckling. Nyfikenhet och ständigt lärande är förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb hos oss.

Vår grundsyn är att vi är till för medborgarna. Vi utgår från att alla vill göra rätt för sig, och vi betraktar varje möte som en möjlighet att ytterligare öka förtroendet för vår verksamhet. Alla som kommer i kontakt med oss ska uppfatta oss som offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

Dina arbetsuppgifter som specialist på Tekniskt centrum
innebär att du kommer att arbeta med olika frågor inom kassaregisterområdet, som att göra kontroller av kassaregister,driva utvecklingsfrågor och stödja verksamheten som specialist. I arbetsuppgifterna ingår även kontakter med branschen samt att omvärldsbevaka inom området. Arbetet ger möjlighet till att arbeta med både verksamhetsmässiga och rättsliga frågor inom kassaregisterområdet.

Arbetet innebär även att besluta om undantag från kassaregisterlagen och handlägga tillverkardeklarationer för kassaregister.

Arbetet kräver att du trivs i en utåtriktad roll med flera olika kontaktytor. Du ska kunna arbeta både självständigt och i team. Du får en omväxlande arbetssituation där du kommer i kontakt med stora delar av verksamheten, vilket ställer krav på att du har en god pedagogisk förmåga och förmåga att möta människor och förmedla budskap. Skatteverket arbetar med ständiga förbättringar och det är viktigt att du aktivt bidrar i det arbetet. Vidare kräver arbetsuppgifterna att du ser helheten och har stort intresse av att medverka till förändringar och utveckling. Det är viktigt att du känner engagemang och tar ansvar för såväl arbetet som din egen utveckling. Du kommer att ha möjlighet att påverka ditt eget och enhetens arbete.

Tekniskt centrum är en rikskoncentration placerad i Göteborg med cirka 15 medarbetare. Vi samordnar, stödjer och utvecklar tekniskt avancerad verksamhet inom Skatteverket. Förutom kassaregister arbetar Tekniskt centrum även med frågor inom internetområdet, och vi ser gärna att du har ett intresse av båda områdena. Vi samarbetar även med utländska partners. Verksamheten är under ständig utveckling vilket innebär att det finns stora möjligheter att vara med och påverka inriktningen.

Vi erbjuder dig en arbetsplats

 • med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
 • som är till nytta för medborgare och företag
 • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
 • som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
 • med en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som

 • har en akademisk utbildning relevant för anställningen, 120p/180hp, så som ekonom eller systemvetare, alternativt flerårig arbetslivserfarenhet relevant för arbetsuppgifterna
 • har minst två års aktuell arbetslivserfarenhet inom relevant område, så som IT, projektledning eller verksamhetsutveckling, alternativt minst två års aktuell erfarenhet som IT-kunnig revisor från Skatteverket
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • har ett hängivet intresse för IT och teknik
 • är utvecklingsorienterad och drivande
 • har god analytisk förmåga
 • har god samarbetsförmåga
 • är resultat- och målinriktad och pedagogisk.

Det är meriterande om du 
har goda kunskaper i dataanalys- och konverteringsprogram, samt kunskap om gällande lagstiftning för kassaregister.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Anställningen är tills vidare. Vi kan tillämpa provanställning i sex månader.

Tester kan komma att användas som ett led i urvalsprocessen.

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Skatteverket använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

 

Kontaktpersoner

Johannes Hummerdal
sektionschef
010-572 32 33

 

Åsa Carlström
HR-konsult
010-574 15 63

 

Johan Eldkrona
facklig kontaktperson Saco
010-572 43 25

 

Anders Svensson-Håård
facklig kontaktperson ST
010-573 56 49

 

Ansök senast 2018-02-28.

Liknande jobb

Liknande jobb