Digitaliseringsledare

Rekryterare
Mora kommun
Plats
Mora, Dalarna
Annonserat
den 22 februari 2018
Stängs
den 11 mars 2018
Ref:
2018/76
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IS/IT-enheten

Som digitaliseringsledare för Mora, Orsa och Älvdalens kommun kommer du att vara med på en spännande resa med att ta fram strategier och handlingsplaner, för att möta den digitala eran. Du som förstår digitaliseringens potential kommer därför att vara en viktig kugge i vårt förändrings- och utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta kommunövergripande och får därmed en mycket central roll i kommunernas utveckling. Vi ska utveckla den digitala kompetensen på alla nivåer och vi arbetar för att bli en modern e-förvaltning genom att digitalisera våra interna processer och utveckla e-tjänster som förenklar kontakterna med kommunen.

I rollen som digitaliseringsledare arbetar du med strategier och projekt som stödjer digitalisering i olika former. Tillsammans med kommunens förvaltningar och bolag vill vi att du ska leda, samordna, utveckla och följa upp kommunernas arbete med digitalisering. Det handlar om att utreda behov som sedan ska omsättas till ett förändrings- och utvecklingsarbete.

Du ska föreslå utveckling inom digitalisering och samordna kommungemensamma aktiviteter inom området som stödjer måluppfyllelse. Du kommer vara inblandad i alla delar av processen, detta innefattar allt från att ta fram strategiska dokument till att delta i planering, utformning och vidareutveckling.

Du ska ge stöd i digital innovation, bland annat genom att på ett lättförståeligt och tydligt sätt förmedla vinsterna av förändringarna/utvecklingen, både för politiken, verksamheten och de som ska utföra lösningen rent tekniskt.

Du deltar även i olika regionala forum samt bevakar omvärlden inom området.

Kvalifikationer

Vi ställer krav på högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med utvecklings- och förändringsfrågor inom det digitala området. Det är viktigt att du har kunskap om projekt och processer. Din förmåga att arbeta i projekt och processer kommer att sättas på prov. Det är meriterande om du har arbetat med projekt inom offentlig sektor.

Det kommer ställas höga krav på din strategiska förmåga och din förmåga att skapa förtroende och goda relationer såväl internt som externt.

Som person ska du vara drivande, självgående och utvecklingsorienterad samtidigt som du är lyhörd för verksamhetens behov. Du har mycket god samarbetsförmåga och har ett positivt förhållningssätt.

Krav

Körkort B erfordras samt mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

Din arbetsplats är placerad i Mora kommun. Arbetet innebär heltid. Tjänsten är tillsvidare Anställningen kommer att inledas med en sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

IS/IT-enheten 

Mora, Orsa och Älvdalens kommuner har en gemensam enhet för informationssystem och informationsteknologi, IS/IT. Enheten leder och utför arbetet både när det gäller drift och strategisk utveckling inom IT-området. Enheten är placerad i Mora kommun. Den politiska samordningen mellan kommunerna är organiserad i en gemensam servicenämnd.

IS/IT:s anda präglas av engagemang, delaktighet, vilja, arbetsglädje och att sätta kunden i fokus.

Enhetens mål är att få:

  • Mer nytta för varje satsad IS/IT krona, genom sitt stöd till kommunernas verksamheter vid styrning, prioritering och planering av IS/IT -investeringar.
  • Samordnat och samlokaliserad IS/IT kompetensutnyttjande.
  • Samverkan inom verksamhetsutveckling med koppling till IS/IT.
  • Konsolidering, standardisering och automatisering av IS/IT stöd.
  • Driftstabil och samordnad IS/IT drift.


Med tre kommuner som uppdragsgivare finns en stor variation av uppdrag och utvecklande utmaningar.

Mora kommun

Mora kommun är alla vi som jobbar här.
Det är summan av de vi är och allt vi gör.
Varje hemtjänstbesök, skolexamen och utlånad biblioteksbok.
Varje skollunch, brandkårsutryckning och nytt bostadsområde.
Vi är närheten till naturen och den rena luften.
De gamla traditionerna och de nystartade företagen.
Vi är vår fantastiska historia men också det som tar oss framåt.
Tillsammans gör vi Mora till ett hem.
Var med oss när vi växer som människor och kommun.
Idag och imorgon.              

Kontakt                                     

Matthias Grahn, IS/IT-chef, 0250-260 02

Facklig företrädare                 

Vision, 0250-260 00.