Expressen i Stockholm söker Data Analyst

Rekryterare
Expressen
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 22 februari 2018
Stängs
den 16 mars 2018
Ref:
FBF98F5A-143C-4065-8337-4C2A9BE92F76
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gillar du kombinationen av Statistik och programmering? Sök då rollen som Data Analyst till Expressens Stockholm!

Gillar du att jobba med analys i en inspirerande miljö? Vill du hjälpa oss att få djup förståelse för våra användare? Nu har du chans att bli en del av Sveriges mest datadrivna mediehus!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Visste du att Expressen når ut till 2,3 miljoner läsare dagligen, och vi jobbar tillsammans mot ett tydligt mål: att bli Sveriges största nyhetssajt. Det här är rollen för dig som är nyfiken och gillar att arbeta datadrivet för att hitta smarta insikter. Du kommer jobba i ett kompetent team där du blir en viktig pusselbit i Expressens fortsatta analyssatsning.

Dataanalys är viktiga satsningsområden för Expressen, och du kommer bli en del av den starka analysmiljön på Expressen och Bonnier News. Expressen är en arbetsplats för dig som vill utvecklas både på ett personligt och professionellt plan.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I rollen som Data Analyst gör du analyser som hjälper Expressen och huvudsaklig Expressens redaktion och breaking news-desk att jobba smartare.


Du kommer att:
· Göra analyser och modeller av användardata och innehållsdata
· Identifiera, analysera och föreslå förändringar av olika flöden i syfte att öka användarupplevelsen
· Sammanställa, visualisera och presentera data och insikter
· Bygga och vidareutveckla automatiska lösningar för att presentera data, t.ex. via dashboards eller bots.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du tillhör Expressens drivna analysteam som består av 11 personer och som jobbar korsfunktionellt med Expressens olika avdelningar.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med bakgrund inom områden som statistik, matematik eller informatik. Vi tror att du har ett ben i den analytiska världen och ett i utvecklar-världen så att du kan hantera programkod på ett strukturerat sätt. Du är kompetent i SQL och något programspråk som Python, Scala eller R, och vi tror att du har en intresse för maskininlärning.

Du kan omsätta data till insikter som går att ta action på. Vi ser gärna att du har en simplistisk approach och i första hand ser om praktiska problem kan lösas med enkel regression istället för deep learning. Det är viktigare att du kan tänka kritiskt och är en problemlösare än att du kan skriva produktionskod. Du är nyfiken och bra på att samarbeta och kommunicera, och du vill hela tiden utvecklas och lära dig mer.
Det är ett stort plus om du har intresse av medier och nyhetsvärlden.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG IT Digital som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Expressen är Sveriges snabbast växande nyhetssajt och satsar stenhårt på att bli den största. Varje dag når vår rapportering i mobilappen, på sajten och papperstidningen över 2,3 miljoner personer. Över 400 personer arbetar på Expressens redaktion i centrala Stockholm med innehåll, produktutveckling, försäljning och analys.

Liknande jobb

Liknande jobb