Förvaltningsledare

Plats
Östersund (Kommun), Jämtland
Annonserat
den 23 februari 2018
Stängs
den 31 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Statens servicecenter fortsätter expandera.

Statens servicecenter utformar och erbjuder tjänster inom området administrativt stöd till myndigheter i syfte att uppnå sänkta kostnader med bibehållen eller ökad kvalitet för staten som helhet. Myndigheten, med ca 450 anställda, startade den 1 juni 2012 och finns i Gävle (HK), Göteborg, Eskilstuna, Stockholm, Östersund och Norrköping. Vi erbjuder ekonomi- och löneadministrativa tjänster. Statens servicecenter ska verka för att antalet anställda i staten som omfattas av myndighetens tjänster ökar. Detta ställer krav på ständig tillväxt av nya kunder, ökad effektivitet och utveckling av nya tjänsteområden. Vill du anta utmaningen tillsammans med oss?

Statens servicecenters IT-avdelning ansvarar för att förvalta och utveckla myndighetens IT-miljö samt leverera högkvalitativa och flexibla IT-tjänster till verksamheten. Statens servicecenter nyttjar i hög grad externa leverantörer för drift och support av IT-infrastrukturen och applikationsportföljen. En viktig del i uppdraget är att kunna upphandla, följa upp och utveckla IT-tjänster som levereras av externa leverantörer. Förvaltningsstyrning enligt PM3 håller på att införas.

Arbetet som Förvaltningsledare-IT för förvaltningsobjekten Video-, samverkans och kommunikationslösningar syftar till att säkerställa att Statens servicecenter har ett kvalitativ och kostnadseffektivt systemstöd för kommunikation och kundservice.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
I rollen som förvaltningsledare innebär det att styra den IT-mässiga delen av förvaltningen för de system och tjänster som tillhör förvaltningsobjekten (Video-, samverkans och kommunikationslösningar) och genomföra den årliga förvaltningsplanen. Rollen innbär även att driva arbetet med att avropa/upphandla, implementera och förvalta ny funktionalitet för förvaltningsobjekten. Vidare ansvarar du för förvaltningsbudget, prognos och uppföljning kopplat till förvaltningsobjekten samt följa upp SLA:er och avtal för IT-tjänster inom förvaltningsobjekten som levereras av extern part. Du kommer stötta arbetet med att driva den strategiska planen gällande förvaltningsobjekten och i samarbete med verksamheten upprätta förvaltningsplan för kommande period. Rollen innebär också att säkerställa att gällande riktlinjer för Informationssäkerhet efterlevs för förvaltningsobjektet samt utgöra hierarkisk eskaleringspunkt för incidenter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• Relevant akademisk examen inom t ex systemvetenskap, ingenjör eller motsvarande utbildning
• Minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en roll som förvaltningsledare, systemägare eller systemansvarig på taktisk nivå
• Erfarenhet av förvaltningsstyrning och grundläggande projektstyrning inom IT-domänen
• Erfarenhet av Video-, samverkans eller kommunikationslösningar
• Erfarenhet och ansvar för att upphandla IT-tjänster och arbetat med SLA- och kostnadsuppföljning mot externa IT-leverantörer

Dessutom är det meriterande om du har:
• Erfarenhet av ITIL
• Erfarenhet av förvaltningsstyrning med PM
• Erfarenhet från arbete inom offentlig sektor
• Erfarenhet av upphandling under Lag om Offentlig upphandling (LOU)

Vidare ska du ha följande förmågor:
• Vara strukturerad
• Vara mål- och resultainriktad
• Ha stor drivkraft
• Vara kommunikativ
• Vara analytisk och lyhörd
• Vara förtroendeingivande
• Ha god samarbetsförmåga, du ska kunna hantera många olika kontaktytor

Övrigt
Anställningen är 100 % och tillsvidare.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Anställningen är placerad i Östersund.
Anställningen innebär en del resande.

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2018. intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Statens servicecenter verkar för en diskrimineringsfri arbetsplats med ökad mångfald och jämställdhet.

Fackliga kontakter Annika Andersson ST tel. 010-456 00 57, Håkan Alenius SEKO tel. 026-656582

Kontaktpersoner

Andreas Lötebo

Enhetschef

010-456 03 40