Enhetschefer till IT i Sundsvall

Plats
Sundsvall (Kommun), Västernorrland
Annonserat
den 23 februari 2018
Stängs
den 14 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Du kommer att arbeta inom infrastrukturproduktion för datahall och server eller inom applikationsdrift. Vi söker en chef till respektive område.

Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Vill du vara med och leda en av landets största IT-avdelningar? Våra IT-tjänster erbjuds till miljontals användare varje dag. Ansök redan idag och följ med på vår resa mot digitalisering.

Ansvar och arbetsuppgifter

Vi söker dig som är en naturlig ledare med genuint intresse för människor och teknik. Du har en nyckelroll där ditt viktigaste mål är att möjliggöra för dina medarbetare att med rätt kompetens, stort engagemang och högt förändringstempo driva en effektiv IT-drift- och förvaltningsverksamhet. I din roll som enhetschef har du personal- och budgetansvar för ca 15 medarbetare. Som ansvarig chef är du en god förebild och företräder verksamheten även i enlighet med våra värderingar inom området. Som medlem i ledningsgruppen bidrar du till en helhet att tillsammans nå IT:s och Försäkringskassans mål. Du rapporterar till din chef inom område infrastrukturproduktion för datahall och server eller din chef inom applikationsdrift beroende vilket område du söker till och har erfarenhet och intresse av.

Vi söker dig som

 • Har akademisk utbildning (120 p/180 hp) eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Har erfarenheter av liknande IT-chefsuppdrag och god ledarskapsförmåga
 • Har erfarenheter av infrastrukturproduktion för datahall och server samt applikationsdrift eller applikationsutveckling
 • Är initiativtagare, förändringsledare, resultatinriktad och intresserad av att hitta lösningar och förbättrade arbetssätt
 • Har god självkännedom och är stabil som person
 • Har förmåga att skapa engagemang hos medarbetarna samt ser fördelar med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra
 • Har erfarenhet av ITIL

Det är meriterande om du

 • har allmän kunskap om IT och håller dig à jour med gällande teknik, metodik och verktyg/produkter inom området
 • har erfarenheter av att jobba i stora organisationer med budget, styrning och uppföljning
 • har ett särskilt intresse för ekonomi
 • har erfarenhet av att arbeta med IT-tjänstehantering, med externa leverantörer och i ledande roll i kundrelationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt 

2 tjänster med placeringsort Sundsvall, tillsvidare, med tillträde enligt överenskommelse. Tester kommer att användas som en del i urvalsprocessen. Svenskt medborgarskap krävs eftersom tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras på den som är tilltänkt för jobbet.

Kontaktpersoner

Chef: Nicola Lindwe, 070-565 4158 (för frågor om tjänsten till infrastrukturproduktion för datahall och server) eller Christina Nystrand, 070-242 2388 (för frågor om tjänsten till applikationsdrift). HR-specialist Stefan Dahlberg, 010- 116 45 16 (för frågor om rekryteringsprocessen) Fackförbundet ST: Marie Nordenfjäll, Saco-S: Görel Wiking, Seko: Irre del Barba. Våra fackliga representanter når du via vår växel, tel 08-786 90 00

Ansökan 

Välkommen med din ansökan senast den 14 mars 2018. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet och vad du kan bidra till i tjänsten som enhetschef inom infrastrukturproduktion för datahall och server.

Vi avstår erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.