Systemutvecklare, Gävle

Rekryterare
Lantmäteriet
Plats
Gävle (Stad), Gävleborg
Annonserat
den 26 februari 2018
Stängs
den 15 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Lantmäteriet söker en kreativ och driven Systemutvecklare till huvudkontoret i Gävle

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Sektionen Systemutveckling söker en Java utvecklare till Gävle. Håller du på med några open source-projekt, eller andra roliga hobbyprojekt? Då får du gärna bifoga även dem i din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som utvecklare hos oss kommer du att jobba på vår sektion för systemutveckling. 
Du kommer att ingå i ett av Systemutvecklings leveransteam med olika verksamhetsfokus och kommer få stora möjligheter att vara med och driva utveckling, såväl inom teknik och innovation som arbetssätt och metodik. Teamet ansvarar själv för hela processen från idé till driftsättning. Utvecklingsarbetet fokuserar på automatisering, effektivisering och kvalitet genom god testtäckning. Genom täta releaser får verksamheten ta del av nyttan omgående. Samtliga teammedlemmar bidrar till helheten och täcker effektivt upp för varandra. Trivsel och känslan av trygghet och tillhörighet i teamet är viktig. Ledord är verksamhetsnytta, kvalitet, innovation, mod och arbetsglädje. 
I tjänsten ingår också att sprida energi och medverka till systemutvecklingen och hela Lantmäteriets positiva kultur och arbetsmiljö. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Gävle.

Kvalifikationer

•Du har en relevant högskoleexamen inom IT eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt
• Du har några års erfarenhet av Java utveckling
• Du har förmågan att se hela applikationsstacken
• Du är intresserad av att arbeta i agila team

Meriterande
Det är meriterande om du har kunskap inom följande 
• Infrastruktur: Linux, Docker, REST, JMS, Soap
• Arbetssätt: Continous Integration, DevOps, tjänsteorienterad arkitektur och testdriven utveckling. 
• Ramverk/Verktyg: Spring, JBossEAP, Maven, Oracle, JPA, Git
• Test: Cucumber, Junit, Mockito, Fitnesse
• Metodik: TDD, Lean/Agile

Personliga egenskaper
• Du är en teamspelare som löser problem och utmaningar på ett bra sätt både självständigt och tillsammans med dina kollegor
• Du har lätt att förstå verksamhetens behov och deras utmaningar
• Du är flexibel, innovativ, nytänkande och bidrar med energi
• Du har förmåga att uttrycka dig i svenska i såväl tal som skrift

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Trivs du bra att arbeta tillsammans med andra? Då kommer du att trivas hos oss!

Kontakta oss

Vill du veta mer? Då är du välkommen att kontakta funktionschefen Maria Astby 026-63 32 24. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO är Lars Malmevik 026-63 39 48 och för ST Anneli Hillman 026-63 33 35.

Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2018/1357, senast 2018-03-15. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund. 

Liknande jobb

Liknande jobb