Polismyndigheten

En kreativ lokal- och platssamordnare till it-avdelningens kansli

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 februari 2018
Stängs
den 21 mars 2018
Ref:
C18068/2018
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polismyndighetens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. It-avdelningen har ca 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

It-avdelningens kansli tillhandahåller stöd och styrning inom områdena administration, ekonomi och uppföljning. Därutöver ansvarar it-avdelningens kansli för rapportering avseende it-planen, it-inköp, samt juridiskt stöd avseende it-upphandlingar. Samt tillhandahåller expertkompetens inom polisdatalagen och personuppgiftslagen samt andra tangerande rättsområden. Beredskap- och kontinuitetsplanering ingår också som en funktion på kansliet. 

Arbetsbeskrivning

Under it-avdelningens kansli sorteras sektionen för styrning och administration som nu söker en handläggare som kan ta ett helhetsansvar för avdelningens lokal- och platssamordningsfrågor. Ditt arbete kommer att bedrivas självständigt med målsättning att verka för det strategiska initiativet ”ordning och reda”.

I rollen som lokal- och platssamordnare för it-avdelningen kommer du att vara spindeln i nätet för samtliga frågor som berör lokaler och arbetsplatser. Du förväntas arbeta proaktivt och långsiktigt med arbetsplatssamordning samtidigt som du kan vara flexibel och snabb när det behövs kreativa lösningar. För att på ett kreativt- och lösningsorienterat sätt hantera uppdraget tror vi att du är förtrogen med att arbeta självständigt samtidigt som du har förmåga att nätverka såväl inom- som utom avdelningen. Arbetsmiljöfrågor är något du gärna engagerar dig i och på sikt kommer du att ha en central roll i avdelningens systematiska arbetsmiljöarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet av liknande tjänstgöring inom en annan organisation
  • Mycket god förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva ditt arbete framåt
  • Mycket god förmåga att kommunicera med olika grupper
  • Vana av att arbeta strukturerat med många detaljer utan att tappa helheten
  • Vana av administrativt arbete i olika processer
  • Förmåga att kunna prioritera och agera professionellt, även under stress
  • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift


Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta inom en it-organisation
  • Kännedom om Polismyndigheten och dess verksamhet


Personliga egenskaper

För att lyckas i arbetet behöver du vara en social person som gillar att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är bra på att skapa goda relationer och är samarbetsinriktad. Du är strukturerad, flexibel, målinriktad och samtidigt prestigelös och kan snabbt byta fokus för att hantera aktuella frågor här och nu. Du kommer att arbeta i medborgarnas tjänst och därför är det viktigt att du förstår vidden av det förtroendeskapande arbete det innebär att arbeta med kommunikationsfrågor hos polisen.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta Linnea Sandberg, chef för Verksamhetsstöd, tfn, 010-5636427.

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 
Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare. 

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Information om din ansökan

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Sista ansökningsdag är den 21 mars 2018.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb