Polismyndigheten

En erfaren- och driven uppdragsledare till operativa verksamhetssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 februari 2018
Stängs
den 22 mars 2018
Ref:
A103.147/2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på It-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens it-avdelning har ca 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Sektionen för operativa verksamhetssystem ansvarar för att utveckla produkter för polisfordon, mobiler och serverapplikationer, produkterna är av verksamhetskritisk betydelse och skapar förutsättningar för att polisen ska kunna upptäcka, utreda och förebygga brott. Det kan det handla om allt ifrån att utveckla applikationer för tillträdesförbudregister för idrottsrelaterad huliganism till avancerade söktjänster för fordon och personer eller bevisprov för rattfylleri. Våra system används således dagligen i våra utryckningsfordon och av poliser i yttre tjänst samt ledningsfunktioner.

Arbetsbeskrivning

Operativa verksamhetssystem söker nu en erfaren- och driven uppdragsledare för omväxlande uppdrag, där man kommer att medverka till att utveckla och förbättra systemstöden inom polisverksamheten. I rollen kommer du att ingå i ett agilt utvecklingsteam, samt driva och samordna processer utifrån produktägarens behov. Därutöver kommer rollen att inbegripa bred samverkan med bland annat processägare, produktägare och andra verksamhetsrepresentanter, detta med syfte att säkerställa behovsfångst, samt för att skapa underlag kring prioritering av utvecklingsinsatser och införanden.   

Vi har slutanvändarens upplevelse i fokus, där utveckling sker utifrån verksamhetens behov, vilket innebär ett tätt samarbete med regionernas representanter som är poliser. För att förstå hur polisen arbetar i yttre tjänst kommer du att ges möjlighet till verksamhetsbesök.

Vi befinner sig just nu i en utvecklingsfas där vi moderniserar polisens IT-system, vilket innebär att vi har många spännande uppdrag framför oss. Har du en förmåga att kombinera engagemang och tekniskt kunnande med att kunna vara en spindel i nätet, tveka då inte att söka tjänsten som uppdragsledare.    

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

  • Erfarenhet av att strukturera och leda uppdrag i en komplex miljö
  • Minst 5 års erfarenhet av att tillämpa agila metoder
  • Examen inom it eller annan relevant högskoleutbildning 
  • Erfarenhet av att arbeta i myndighet eller större företag
  • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift                                        


Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att leda systemutvecklingsprojekt
  • Arbetat som agil coach 


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är positiv, utåtriktad och har en stor drivkraft. Du är engagerad och trivs med att ta dig an varierade arbetsuppgifter, allt från att kartlägga behov till rena införanden. Du har en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga med en tydlig ambition att driva arbetet framåt. Vi söker dig som har verkat i en miljö där flera agila team samverkar för att lösa komplexa uppdrag i nära samarbete med verksamhet/kund.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Martin Forstadius, gruppchef, tfn; 010-5635083

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490422.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning

Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm

Arbetstid: Dagtid

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 
Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare. 

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format. Du söker tjänsten via jobb.na@polisen.se och uppger diarienumret A103.147/2018 för ärendet i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är den 22 mars 2018.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb