Erfaren lösningsarkitekt

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 februari 2018
Stängs
den 19 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och förändra Folksam? Vi söker nu en erfaren lösningsarkitekt som med ett stort engagemang vill vara med och utveckla hållbara och framtidsinriktade lösningar.

IT Liv och Pension är mitt uppe i ett stort förflyttningsarbete med många spännande utmaningar för att möta nya krav från omvärlden.

På Folksam är vi i dag 3900 medarbetare, varav 550 på IT. Vi jobbar enligt Lean och med agila metoder och sitter i nyrenoverade lokaler i Skanstull. Tillsammans utvecklar vi Folksam till ett mer modernt finansiellt företag som skapar trygghet för kunderna.

Här kan du läsa mer om hur ny teknik tar Folksam in i framtiden

Det här gör du som lösningsarkitekt på Folksam
Ditt uppdrag som lösningsarkitekt är att driva utveckling och säkerställa förflyttning mot den strategiska målbilden inom området. Arbetet ska genomföras utifrån en helhetsbild och med ett arkitekturperspektiv. Du ansvarar för framtagning och realisering av lösningar som ger efterfrågad nytta, bidrar till vår förflyttning och ligger i linje med vår målarkitektur.

I din roll är du en nyckelkompetens i resan för att modernisera Folksam. Du arbetar i projekt där du ingår i team med kompetens och erfarenhet inom områdena arkitektur, verksamhetsanalys, krav, test och projektledning. I projekten driver vi arbetet i nära samarbete mellan verksamhet och IT och med agila metoder. Du ingår i gruppen Krav & Arkitektur där vi har samlat kompetens som motsvarar de du jobbar tillsammans med i projekten.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som lockas av utmaningarna inom liv och pensions branschen, den förflyttning branschen står inför och de ökande regulatoriska kraven. Sättet vi arbetar på förändras över tid allt eftersom behovet ändras när IT och Folksam förflyttar sig. Vi är själva med och utformar och driver den förändringen.

Du behöver ha en mångårig erfarenhet som lösningsarkitekt. Du har examen från universitet/högskola inom IT eller jämförbar erfarenhet och har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av liv och pensionsområdet är meriterande.

Som person behöver du ha förmåga och vilja att på ett effektivt sätt kommunicera och tydliggöra komplexa frågor för personer i olika roller och med olika bakgrund. Du har även social förmåga och trivs att arbeta i team. Vidare delar du gärna med dig av din kunskap och har en vilja att utveckla och utvecklas.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam: www.folksam.se/att-jobba-har

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 19 mars 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Eva Friberg, gruppchef, 08-772 63 72.

Fackliga företrädare är: FTF Leif Blomqvist 08–772 70 10, Akademikerföreningen Per Hansson 08-772 60 81 och HKF Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb