It-säkerhetstekniker till administrativa avdelningen

Rekryterare
PTS
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 februari 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Förändringar i omvärlden ställer högre krav på hur PTS och sektorn för elektronisk kommunikation arbetar långsiktigt och systematiskt med informationssäkerhets- och säkerhetsskyddsfrågor. Har du erfarenhet av att jobba med dessa frågor? Då kan du vara en av dem som vi söker! Just nu söker vi både it-säkerhetstekniker och it-säkerhetsspecialister och kanske passar din erfarenhet in i någon av rollerna?

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Administrativa avdelningen söker nu en it-säkerhetstekniker till it-enheten.

Vad ska jag arbeta med?

Som it-säkerhetstekniker kommer du kommer att arbeta med att upprätthålla PTS förmåga att hantera hot och risker kopplade till it-säkerheten och ta tekniskt ansvar för PTS it-säkerhetslösningar.

Det innebär att du bland annat kommer:

  • Säkerställa att PTS it-/system-arkitektur och förändringar i densamma följer säkerhetskraven och best practice
  • Tillsammans med PTS informationssäkerhetsfunktion arbeta med att identifiera it-säkerhetsrelaterade hot och sårbarheter samt genomföra säkerhetsanalyser och riskanalyser
  • Planera och leda årliga disaster/recovery kontroller och verifiering av kontinuitetsplaner och återställningsrutiner
  • Tillsammans med övriga it-tekniker förvalta PTS it-drift och -infrastruktur
  • Avropa och upphandla produkter och tjänster kopplade till it-säkerhetsområdet

I rollen ansvarar du också för dokumentation kopplad till it-säkerhetsarbetet och it-driften och du förväntas att aktivt omvärldsbevaka inom it-säkerhetsområdet.

Vem söker vi?

Vi söker dig med:

  • Relevant akademisk examen med inriktning mot it/it-säkerhet eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Erfarenhet av kvalificerat arbete med it-säkerhetsfrågor och olika typer av säkerhetslösningar
  • Kunskap om traditionell säkerhetsteknik såväl som om nya lösningar kring skydd och säkerhet
  • Kunskap inom it-infrastruktur och it-drift (it-/system-arkitektur)
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av säkerhetsgranskning av såväl systemlösningar som enskilda programvaror. Vi ser också positivt på om du har praktisk kunskap om säkerhetstestning och/eller certifieringar inom it-säkerhetsteknik.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att leda projekt/processer, har arbetat med kravhantering inom it-säkerhetsprojekt och/eller har insikt om vilka lagar som styr myndigheters it-säkerhetsarbete. Detta är dock inget krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en noggrann och metodisk person som har en god organisationsförmåga. Som person är du också analytisk och lösningsorienterad och anser dig själv ha en god förmåga att planera, utreda och dokumentera. Då ditt arbete kommer innebära en hel del kontakter, främst internt, besitter du också en god samarbetsförmåga.

Var på PTS ska jag jobba?

It-enheten består idag av totalt 13 personer men kommer under året utökas med två tjänster. It-enheten är en del av PTS administrativa avdelning, som har som huvuduppgift att stödja PTS arbete och utveckling. Enheten ansvarar för drift, support och utveckling av PTS verksamhetssystem, webbplatser och e-tjänster. En viktig del av arbetsuppgifterna är att stödja PTS andra avdelningar med teknisk kompetens med ambitionen att PTS ska vara ett skyltfönster för hur robust, säker och tillgänglig teknik kan implementeras.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen. Vid tillsvidareanställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till jobba@pts.se senast 18 mars 2018. Uppge diarienummer 18-1859 i ämnesraden.

För mer information kontakta it-chef Charlotte Örnlid, 08-678 57 88 eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationermaila till saco@pts.se eller st@pts.se

Liknande jobb

Liknande jobb