Områdesarkitekt

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 mars 2018
Stängs
den 8 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en nyfiken och problemlösande områdesarkitekt som vill bidra i utvecklingen av framtidens digitala kundmöte.

Våra kunder förväntar sig att möta Folksam när och där det passar dem. Det handlar om tillgänglighet, personalisering och nya sätt att leverera tjänster där teknik blir en del av leveransen. Det resulterar i ett behov att hantera interaktioner och ärenden med kunderna sömlöst i våra processer och våra olika kanaler. Det i sin tur ställer helt nya krav på system, infrastruktur, medarbetare och ledare. Här ger vi exempel på det.

På IT Kundnära ansvarar vi för tekniken som möjliggör kundmötet. Vi strävar efter att skapa operationell excellens där produktionsstabilitet och effektiva arbetssätt står i fokus. Det händer mycket hos oss på Folksam just nu och vi utvecklar spännande lösningar för framtiden, läs mer här.

Det här gör du som områdesarkitekt på Folksam 
I rollen som områdesarkitekt har du en nära dialog med affärsrepresentanter, förvaltningar och projekt, för att tidigt i utvecklingsskedet fånga behov av utveckling och förändring. Du deltar även i framtagandet av en strategiskt plan för verksamhetsområdets arkitekturförflyttning. Vidare är du ett operativt stöd till verksamheten och medverkar till att kvalitetssäkra, stödja och följa upp arkitekturarbetet i projekt och satsningar. Du tar fram och förankrar riktlinjer för applikationsarkitekturen, samt utvecklar målbilden för applikationerna inom området.

Som områdesarkitekt blir du naturlig ledare för det arbete som görs tillsammans med lösningsarkitekter och andra roller inom IT Kundnära. Vi jobbar med kontinuerliga förbättringar av såväl arkitekturen såväl som vårt arbetssätt och du medverkar till att löpande säkerställa att arkitekturarbetet utvecklas. 

Är du den vi söker? 
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av att driva arkitekturarbete på ett strukturerat sätt i komplexa IT-miljöer, gärna från större företag med blandade miljöer och verksamhetsområden. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av tekniska ledarroller och är väl insatt i moderna tekniker och agila arbetssätt. Vidare har du examen från högskola/universitet inom systemvetenskap eller teknik och vidareutbildning/certifiering inom arkitektur. Du har lätt för att kommunicera både i tal och skrift på svenska och engelska.

Då kommunikation och förankring är en viktig del av arbetet och behöver du vara kommunikativ och van med dialog samt kan bygga bra relationer med olika roller inom organisationen. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor och kan kommunicera arkitektur på ett tydligt och målgruppsanpassat sätt i hela organisationen. Du är nyfiken och flexibel, och är öppen för att utvecklas genom att röra dig mellan våra olika ansvarsområden. Vidare ser du möjligheter i förändringar och kan anpassa dig till förändrade omständigheter. Du underhåller kontinuerligt dina kunskaper och är en kunskapsresurs för andra.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag  
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem redan idag, men senast 8 april 2018. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Anna Hård af Segerstad, 08-772 65 73, anna.hard-af-segerstad@folksam.se

Fackliga företrädare: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, Akademikerföreningen Per Hansson 08-772 60 81 och Handels Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb