Informationssäkerhetsspecialist till Södersjukhuset

Rekryterare
Södersjukhuset
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 2 mars 2018
Stängs
den 2 april 2018
Anställningsform
Vikariat
Sysselsättning
Deltid

Södersjukhuset – ett akutsjukhus mitt i Stockholm, är hela livets sjukhus där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus. På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten och se till att leva upp till våra ledord: ”för patienten - med patienten”.

Vi söker dig som vill vara med och trygga verksamheten vid ett av regionens största akutsjukhus

Tjänsten som informationssäkerhetsspecialist är, liksom Södersjukhusets informationssäkerhetsansvarige, organisatoriskt placerad på avdelning IT och eHälsa. Avdelningen är en stabsfunktion som omfattar både utveckling och förvaltning. Avdelningens uppdrag är att bedriva ett proaktivt arbete kring IT, telefoni och eHälsa utifrån ett verksamhetsperspektiv såväl som ett patient- och användarperspektiv. Avdelningen är indelad i tre sektioner – Telefoni, IT & Utveckling samt Förvaltning.

Sjukhusets informationssäkerhetsansvarige har ett tidsbegränsat halvtidsuppdrag i ett av landstingets stora utvecklingsuppdrag, och därför behövs en person som kan delta i såväl det löpande som det strategiska informationssäkerhetsarbetet. 

Du kommer att dela de arbetsuppgifter som ingår i ansvarsområdet, såsom fortsatt arbete med dataskyddsförordningen (GDPR), informations- och it-säkerhetsgranskning av verksamheter och it-system, utveckling av ledningssystem, utbildning m.m.  

I rollen kommer samverkan att vara en central uppgift. Du samverkar förstås med informationssäkerhetsansvarig och med verksamheternas informationssäkerhetsombud. Du samverkar också med övriga delar av avdelning IT och eHälsa, och särskilt med den eller de som ansvarar för Sös IT-förändringsledning. Andra viktiga samverkanspartners är dataskyddsombudet, chefläkare, verksamhetschefer, avdelningen för medicinsk teknik, SLL IT och informationssäkerhetsfunktioner inom andra delar av landstinget.  

Den detaljerade ansvarsfördelningen mellan dig och informationssäkerhetsansvarig kommer att bestämmas i samråd med dig, beroende på vilka dina kärnkompetenser är.  

Vi söker dig som har god erfarenhet av arbete med informationssäkerhet. Du ska ha minst 3 års erfarenhet av arbete med informationssäkerhet i organisationer. Du ska också ha åtminstone grundläggande kunskaper om it-säkerhet och om dataskyddsförordningen (GDPR). Utbildning inom området är meriterande, liksom erfarenhet av landsting eller sjukvårdssektorn. Fördjupade kunskaper inom it-säkerhet är också en bra merit. Tjänsten ställer höga krav på såväl förmåga till självständigt arbete som god samarbetsförmåga.  Du är flexibel, noggrann och har goda god kommunikationsförmåga och goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Vikariat, halvtid 19,75 tim /vecka fram till 31 dec 2019. Tillträde enligt överenskommelse. 

Upplysningar lämnas av informationssäkerhetsansvarig Sverker Forsberg, tfn 08-616 10 05 sverker.forsberg@sll.se

Fackliga kontaktpersoner: SACO Linda Lampén tfn 08-616 11 48, Vision Lena Orberson tfn 08-616 16 75

Övrig information: Ansök via annonsen, ansökningar per brev eller epost beaktas inte.

Varmt välkommen med din ansökan snarast möjligt, senast dock senast den 2 april 2018! Vi kommer att pröva ansökningar löpande

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/