Polismyndigheten

MS-SQL Databasadministratör

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 2 mars 2018
Stängs
den 26 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Organisation
IT-avdelningen

Län
Stockholms län

Utlyst
02 mars 2018

Ansök senast
2018-03-26

Referensnummer
A112.801/2018

 

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår ett driftansvar för den centrala servermiljön inom Polismyndigheten, med fokus på databas och framförallt MS SQL databaser. Det ingår även ett ansvar för att vara delaktig i projekt och jobba mot förvaltningar för att se till att vi upprätthåller en kvalitativ driftmiljö med hög tillgänglighet. Arbetsuppgifterna innebär konfigurering, optimering, automatisering, drift, prestandahantering, installation, delaktighet i projekt, uppgradering, planering, felsökning samt dokumentation. Polismyndighetens IT-organisation är stor vilket ställer krav på förmågan att samarbeta med människor från andra teknik-områden. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

Akademisk utbildning eller motsvarande dokumenterade kunskaper förvärvade på annat sätt.Minst 3 års erfarenhet av drift av komplexa servermiljöer, med Microsoft-teknologier i fokus.Minst 3 års erfarenhet av teknisk förvaltning avseende Microsoft SQL Server.Behärskar wSQL.Behärskar svenska och engelska språken väl i både tal och skrift.

MERITERANDE
Det är meriterande om du har:

Bred erfarenhet kring produkter i Microsoft System Center och Windows Server familjerna.

Kunskap och erfarenhet av arbete med följande teknologier:

  • Erfarenhet av scriptsprogrammering (ex. Powershell/VB-script/bash)
  • Erfarenhet av Report BuilderErfarenhet kring databasmigrering och migreringsarbeten av applikationer
  • Erfarenhet/kunskap inom Oracle, MySQLMCSE MSSQL 2008 eller senare

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig med god förmåga att prioritera då tempot stundvis är högt. Du måste ha en mycket god analytisk förmåga och ska kunna uttrycka den på ett pedagogiskt sätt. Som individ är du en självgående lagspelare med hög servicekänsla och målmedvetenhet. Dessutom besitter du förmågan att verka lugnande på en stressad omgivning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta Niclas Åhlander tfn 010-563 89 37

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2018-03-26. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du söker tjänsten via jobb.na@polisen.se och du uppger diarienumret för ärendet, A112.801/2018.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb