Informatiker till eHälsomyndigheten

1 dag kvar

Plats
Kalmar
Annonserat
den 5 mars 2018
Stängs
den 25 mars 2018
Ref:
2018/00763
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en Informatiker till eHälsomyndighetens enhet för Arkitektur & Säkerhet i Kalmar.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Enheten tillhör avdelningen Digitalisering, vars uppdrag inom myndigheten är att skapa förutsättningar för omsorgen, hälso- och sjukvården att fullt ut kunna använda möjligheterna med ny teknik. Avdelningen ska även tillhandahålla information på uppdrag av beställare inom myndigheten på ett optimalt, säkert och kostnadseffektivt sätt, via standardiserade gränssnitt.

Som Informatiker kommer du att beskriva och analysera myndighetens information ur ett helhetsperspektiv. Du kommer att arbeta med informationsmodeller, bedriva utredningar runt semantisk interoperabilitet samt införa och använda dessa i en komplex verksamhet. Du har även god förståelse för hur verksamhetens behov omsätts till IT-stöd och erfarenhet av kravställning av IT-stöd. Du ska delta i eHälsomyndighetens arkitekturarbete, vilket innebär att arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga IT-arkitekter, verksamhetskunniga, verksamhetsanalytiker och kravanalytiker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Genomföra utredningar kring informationsarkitektur, standarder och terminologi inom läkemedelsområdet

 • Utreda metoder, tekniker och verktyg kopplade till hälsoinformatiska standarder, ta fram underlag för strategiska inriktningsbeslut

 • Utföra utredningar/workshopar kopplat till semantisk interoperabilitet och vägval i utformning av tjänster

 • Beskriva hur information hanteras och överförs mellan olika system och tjänster

 • Säkerställa att informationen hanteras säkert och ändamålsenligt

 

Vi söker dig som har

 • Examen inom informatik, systemvetenskap eller motsvarande

 • Minst tre års erfarenhet från arbete med informatik

 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

 • Du har god samarbetsförmåga, är strategisk, självgående och initiativtagande

 

Meriterande är

 • Certifieringar inom Informatik/Arkitektur

 • Erfarenhet av utredning, projektledning och systemutveckling inom hälso- och sjukvård, med fördel från projekt på svensk myndighet

 • Kunskap om olika modelleringsnotationer t ex Archimate och Unified Modeling Language (UML)

 • Kunskap om standarder så som openEHR, HL7/FHIR, IHE, RIV-I och SNOMED

 • Erfarenhet av Sparx Systems verktyg ”Enterprise Architecture”

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Information om tjänsten

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar. Då vi har kontor på två orter kan det förekomma behov av resor mellan Kalmar och Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Frågor angående tjänsten besvaras av Rekryterande chef, Peter Svensson, t.f. enhetschef, tel 010-458 62 67; Klas Ackebo, HR-specialist, tel; 010-458 63 84, tel; Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04; och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan med cv och personligt brev senast den 25 mars 2018.

 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb