eHälsomyndigheten

Verksamhetsarkitekt till eHälsomyndigheten Kalmar

Plats
Kalmar
Annonserat
den 5 mars 2018
Stängs
den 25 mars 2018
Ref:
2018/00774
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Vi söker nu en verksamhetsarkitekt till enheten Arkitektur & Säkerhet inom avdelningen för Digitalisering, med placeringsort Kalmar. Avdelningens uppdrag inom myndigheten är att skapa förutsättningar för omsorgen, hälso- och sjukvården att fullt ut kunna använda möjligheterna med ny teknik samt att på uppdrag av beställare inom myndigheten tillhandahålla information på ett optimalt, säkert och kostnadseffektivt sätt, via standardiserade gränssnitt.

Som verksamhetsarkitekt kommer du att få använda din förmåga att beskriva och analysera myndighetens verksamhet ur ett helhetsperspektiv. Du kommer att arbeta med att modellera information, förmågor, processer och system, samt införa och använda dessa i en komplex verksamhet. Din förståelse för verksamhetens behov omsätts till IT-stöd och din erfarenhet av kravställning av IT-stöd kommer att nyttjas och underlätta ditt arbete. Du kommer att delta i eHälsomyndighetens arkitekturarbete, vilket innebär att arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga arkitekter, verksamhetskunniga, verksamhetsanalytiker och kravanalytiker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Beskriva och analysera verksamhetsprocesser, för en eller flera domäner/produkter, både nuläge och målbilder
 • Visualisera verksamheten med hjälp av modeller och beskrivningar
 • Strukturera information, modellera informationsbehov, arbetsflöden, processer etc.
 • Säkerställa och dokumentera att den information som hanteras i olika system harmoniserar med beslutade standarder och rekommendationer
 • Ge stöd i kravprocessen och säkerställa att kravställningen översätts till relevanta krav på IT-lösningen
 • Genomföra utredningar av analytisk karaktär
 • Medverka i förstudier och vid utvärdering av nya tekniker och lösningar
 • Delta i samverkansforum med användare av myndighetens produkter och i nationella samverkansforum inom vård, hälsa och omsorg


Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning som civilingenjör, systemvetare eller motsvarande
 • Minst tre års erfarenhet av process-, begrepps- och informationsmodellering samt kravhantering
 • Minst ett års erfarenhet av att skapa verksamhetsmodeller tillsammans med verksamhetsspecialister och tydliggöra hur processer och information är kopplad till system
 • God kunskap och erfarenhet att driva workshopar med fokus på verksamhetsarkitektur
 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • God samarbetsförmåga, är strategisk, självgående och initiativtagande


Meriterande är:

 • Arbetat inom vård- och omsorgssektorn eller vid myndighet med liknande arbetsuppgifter
 • Certifierad Verksamhetsarkitekt eller Certifierad inom TOGAF
 • Kunskap om olika modelleringsnotationer t ex Archimate och Unified Modeling Language (UML)
 • Kunskap om standarder så som openEHR, HL7/FHIR, RIV-I och SNOMED
 • Erfarenhet av Sparx Systems verktyg ”Enterprise Architecture”

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Information om tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar. Då vi har kontor på två orter kan det förekomma behov av resor mellan Kalmar och Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Frågor angående tjänsten besvaras av Rekryterande chef, Peter Svensson, t.f. enhetschef, tel 010-458 62 67; Klas Ackebo, HR-specialist, tel 010-458 63 84, tel; Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04; och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan med cv och personligt brev senast den 25 mars 2018.

 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.