Utvecklingsorienterad Förvaltningsledare IT

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 6 mars 2018
Stängs
den 2 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla en av Sveriges modernaste myndigheter?

Hos oss pågår ett intensivt utvecklings- och förändringsarbete. En del av vår kärnverksamhet är att ge Sveriges pensionssparare och pensionärer bättre information och bättre service. Det innebär bland annat ett arbete med att vidareutveckla myndighetens förmåga att erbjuda moderna digitala tjänster som ligger i framkant. 

Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå. Idag är vi ca 270 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med övriga interna avdelningar och stabsfunktioner. Vi sitter i ljusa lokaler vid Hornstull.

När det kommer till ny teknik och utveckling är Pensionsmyndigheten en myndighet som ligger i absolut framkant. Vi ser agila arbetssätt som ett naturligt val i förändringsarbetet. Vår IT-avdelning har en framskjuten plats inom myndigheten och vi jobbar ofta med den senaste tekniken. Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.

Arbetsbeskrivning

Pensionsmyndigheten söker en förvaltningsledare IT som ska ansvara för ett av våra större och mer komplexa kärnobjekt – Ärendehantering.

Rollen kommer med ett brett ansvar och många kontaktytor inom organisationen. Du kommer att arbeta nära Förvaltningsledare Verksamhet för objektet, samt i nära samarbete med förvaltningsledare IT för de övriga förvaltningsobjekten och resursägande gruppchefer. 

Till dina konkreta arbetsuppgifter hör bland annat att, tillsammans med Förvaltningsledare Verksamhet, utarbeta förvaltningsplanen och att uppnå uppsatta mål, att arbeta med ekonomisk uppföljning och att ta fram beslutsunderlag till objektägarna. 

Du agerar sammanhållande, med ansvar för helhetsperspektivet. Då du ansvarar för att leda arbetet inom objektet mot uppsatta mål krävs en kombination av så väl förmåga att leda och inspirera andra människor som ett strukturerat arbetssätt med en god förmåga att prioritera. En viktig del av arbetsuppgifterna är att verka för en väl fungerande organisation i objektet men också att verka för att bidra till utveckling och införande av myndighetsövergripande arbetssätt.

Den förvaltningsmodell vi använder oss av är pm3.

Utbildning och erfarenhet

Du har:
- relevant akademisk utbildning, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- dokumenterad erfarenhet som förvaltningsledare IT eller jämförbar roll
- erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete
- erfarenhet av en etablerad förvaltningsmodell, gärna pm3 
- mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
- erfarenhet av agilt arbetssätt
- erfarenhet av ett konsultativt arbetssätt
- erfarenhet av att utveckla eller etablera förvaltningsverksamhet
- erfarenhet av arbete som projektledare inom IT-området

Egenskaper

För denna tjänst söker vi en proaktiv person som är van vid att navigera i en organisation med många intressenter. Du har en god kommunikationsförmåga och har förmåga att visualisera och förklara komplexa frågor på ett enkelt sätt. Du inspirerar och engagerar dina kollegor och vidareutvecklar såväl verksamheten i ditt objekt som bidrar till att utveckla hur vi arbetar med förvaltning på Pensionsmyndigheten. Vidare har du en mycket god förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa strukturer och förstå vad som är viktigt och kan, baserat på detta, göra nödvändiga prioriteringar.

I urvalet kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Vi tillämpar provanställning.

För mer information

Du ansöker på www.pensionsmyndigheten.se/LedigaJobb

Ange diarienummer PSL 2018-26 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag

2018-03-26

Liknande jobb

Liknande jobb