Business Analyst till SEB Pension och Försäkring

Rekryterare
SEB
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 8 mars 2018
Stängs
den 9 april 2018
Ref:
9DF4B6E4-BD49-430E-A422-FA9D988156D7
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stimuleras du av verksamhetsnära analys och förvaltning kommer du trivas som Business analyst inom SAS Base på SEB P&F i Stockholm

Här väntar en bred teknisk och analytiskt uppdrag inom specialistområdet Solvency.

Om jobbet

Du kommer framför allt att jobba med förvaltning och vidareutveckling av affärskritiska system inom Business Intelligence och Solvency-området. Här får du som Business Analyst möjlighet att jobba operativt med rapporteringen, felsökning och analys av loggar i ett nära samarbete med verksamheten. Till din hjälp har du tjänster från SAS Institute som FRSII2 och EGRC, Data Integration-Studio och SAS Base. Här kommer du ha flera kontaktytor bland verksamhetens alla användare, aktuarier, inom ekonomi, kapitalförvaltning på affärssidan. 

I teamet ingår 5 personer där alla är specialister inom SAS-utveckling och Solvency-området. Teamet präglas av ett stort verksamhetsintresse och organisatoriskt tillhör ni IT och området för affärssystem och affärsutveckling. Ni ingår i en distribuerad organisation då koncernen sträcker sig till Lettland, Danmark och Kuala Lumpur.

Vem är du?

För att lyckas i din roll hos oss behöver du vara en person som motiveras av att få lösa problem och trivs med ansvar i din vardag. Då en stor del i arbetet är självständigt behöver du vara en initiativrik och självgående individ.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av förvaltning i en komplex IT-miljö och gedigen kunskap inom SAS Base. Du behöver ha erfarenhet av SAS Macro-programmering. Du behöver känna till ETL-verktyget Data Integration Studio (DI - Studio). Erfarenhet av rapporteringsverktyget FRSII2 och EGRC är ej nödnändigt men meriterande. Det är meriterande om du har förståelse av Solvency sedan tidigare och XBRL men inget krav. Du trivs med att kommunicera med andra och att ha ett serviceinriktat förhållningssätt. Du behärskar svenska och engelska väl.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB

 www.sebgroup.com/career

 

 

Välkommen med din ansökan

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG IT Digital som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett brett utbud av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vi finns representerade i ett 20-tal länder runt om i världen med cirka 15 500 anställda.

Liknande jobb

Liknande jobb