Testledare till Folksam IT

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 mars 2018
Stängs
den 26 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tjänsten innebär att på heltid vara en av två testledare inom Sakförsäkringar. Vi står inför en spännande resa med kommande införanden av nya plattformar och tjänster som kommer att utveckla vår affär ytterligare. För rätt person erbjuder vi ett spännande arbete med stora möjligheter att påverka vårt sätt att arbeta med test i den agila förändringsresa vi är i, samt med metoder för hur vi möter den snabba förändringstakten med stora krav på kvalitet och tillgänglighet. Placeringsort är Skanstull i centrala Stockholm.

Det här gör du som testledare på Folksam
Du arbetar inom avdelningen Sak på Folksam IT. Vi är idag cirka 30 personer fördelade på tre leveransteam där vi ansvarar för systemstödet för individuella sakförsäkringsavtal inom Folksam. Som en av två testledare jobbar du tillsammans med de tre leveransteamen för att möta de höga krav som ställs på kvalitet och tillgänglighet vad gäller vårt systemstöd. Du bidrar aktivt till den förändring vi är i med agilt arbetssätt samt gör oss beredda inför migrering till en ny framtida systemplattform för detta tillämpningsområde.

Du planerar, organiserar, leder, följer upp och rapporterar testarbetet. Du utarbetar teststrategier och genomför kvalitetsgranskningar. Du leder samt agerar metodstöd för våra testare som är placerade i Kramfors. 

Är du den vi söker?
Vi tror att du har mer än fem års erfarenhet av att arbeta med testledning, gärna Agilt/Scrum. Du har examen från universitet/högskola eller jämförbar relevant erfarenhet samt har en god analytisk och strategisk förmåga som ger förutsättningar för att utveckla oss inom detta område. Du har förmåga att leda och organisera och i övrigt föregå med de agila principerna på ett effektivt och självständigt sätt. Vi tror också att du har en väl utvecklad förmåga att beskriva och kommunicera till varierande målgrupper. Som testledare arbetar du tätt ihop med systemutvecklare, verksamhetsspecialister, krav- och förvaltningsledare. Extra meriterande är om du har några av följande erfarenheter:

  • certifiering enligt ISTQB eller liknande
  • verktyg för planering, genomförande och uppföljning av testarbete, meriterande är HP ALM och kännedom om Dynatrace.
  • du har en bakgrund inom IT med bred förståelse för systemutvecklingens alla faser och ingående roller, såväl inom projekt som förvaltning.
  • du har bred förståelse för systemmiljöer, tekniker och plattformar.
  • vana av att leda kvalitetshöjande aktiviteter
  • erfarenhet av testautomation
  • kravledning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och social kompetens. Ditt ledarskap främjas av "högt i tak", sunt förnuft och en förmåga att skapa god samarbetsanda. Du är ödmjuk, tålmodig, noggrann och räds inte att ta beslut. Vidare är du kommunikativ, lyhörd, uppmärksam och har förmågan att på ett representativt sätt bemöta olika parter inom Folksam. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam,  https://www.folksam.se/jobb-och-karriar/att-jobba-har

Så söker du jobbet      
Välkommen med din ansökan, med CV och personligt brev, senast den 26 mars 2018. Urval gör vi löpande så skicka in din ansökan omgående. Du söker via vårt rekryteringssystem. 

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du ansvarig gruppchef: Håkan Swärm, 08-772 64 18, hakan.swarm@folksam.se.

Fackliga företrädare är: FTF Leif Blomqvist 08–772 7010, Akademikerföreningen Per Hansson 08-772 60 81 och HKF Mikael A Carlsson 0708-31 51 32. 


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb