Säkerhetsansvarig

Rekryterare
Bolagsverket
Plats
Sundsvall, Västernorrland
Annonserat
den 8 mars 2018
Stängs
den 1 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagsamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta. 

Vi finns i Sundsvall och är drygt 600 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde. 

Har du rätt kunskap och erfarenhet men inte Sundsvall som bostadsort - vi ser positivt på kombinerat distans- och stationärt arbete, välkommen med din ansökan. 

Arbetsuppgifter

Bolagsverket förstärker sitt säkerhetsarbete! Vill du vara med att hjälpa oss göra det? 
Vi söker dig som vill ansvara för och driva Bolagsverkets säkerhetsarbete på strategisk och underliggande nivåer. 

Som säkerhetsansvarig (tillika säkerhetsskyddsansvarig) ansvarar du för att på myndighetsövergripande nivå leda, driva och utveckla säkerhetsarbetet på Bolagsverket. Inom säkerhetsområdet ingår förutom informationssäkerhet även fysisk säkerhet samt it-säkerhet. Det innebär att du samordnar och har ett nära samarbete med bland annat de ansvariga för it-säkerhet respektive den fysiska säkerheten. Som säkerhetsansvarig har du även ett särskilt ansvar för informationssäkerheten. 

Du har ett övergripande ansvar för myndighetens ledningssystem inom området. Du leder arbetet med att identifiera och fånga myndighetens säkerhetsmässiga behov och brister, beskriva och planlägga åtgärder samt följa upp dessa. Du fattar beslut inom säkerhetsområdet på myndighetsövergripande nivå och rapporterar i dessa frågor till generaldirektören. 

Organisatoriskt tillhör du Verksledningsstöd, vars uppdrag är att ge stöd till generaldirektör och direktör. 

Arbetet innebär många kontakter - både internt och externt. I ditt uppdrag ingår även omvärldsbevakning inom området och samverkan med andra myndigheter och intresseorganisationer. 

Resor förekommer. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bred erfarenhet inom informationssäkerhetsområdet. Du har erfarenhet av att på strategisk nivå arbeta med säkerhet, har erfarenhet av att arbeta med och i ledningssystem för informationssäkerhet, t.ex. ISO 27000, samt erfarenhet att arbeta med riskanalyser och att göra säkerhetsbedömningar. 

Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer relevant. Vi ser det som meriterande att du har haft en ledande befattning. 

Eftersom arbetet handlar om att leda Bolagsverket som organisation framåt i säkerhetsområdet, ser vi gärna att du har erfarenhet att arbeta med verksamhetsnära utveckling och förvaltning av it-stöd. Det är bra om du har erfarenhet av arbete på en myndighet. 

Du har ett strukturerat arbetssätt och du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Arbetet som säkerhetsansvarig kräver att du har ett stort intresse och driv för att utveckla området. Du är nyfiken, handlingskraftig och lösningsorienterad samt kommer till avslut. För att lyckas i rollen ska du ha god förmåga att jobba genom och med hjälp av andra. Du är en god lagspelare och kommunikatör som på ett pedagogiskt och övertygande sätt kan nå ut med budskap, engagera samt skapa delaktighet och förståelse för dina frågor. 
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-04-01

Referensnummer: 10/18

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt 

Monica Grahn

Enhetschef verksledningsstödsenheten

070-654 35 64

Facklig företrädare

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST

0771-670 670

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.