It-säkerhetsansvarig

Rekryterare
Bolagsverket
Plats
Sundsvall, Västernorrland
Annonserat
den 8 mars 2018
Stängs
den 1 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagsamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta. 

Vi finns i Sundsvall och är drygt 600 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde. 

Har du rätt kunskap och erfarenhet men inte Sundsvall som bostadsort - vi ser positivt på kombinerat distans- och stationärt arbete, välkommen med din ansökan. 

 

Arbetsuppgifter

Nu tar vi nästa steg inom IT-säkerhet! Vill du vara med på resan och driva Bolagsverkets it-säkerhetsarbete framåt? Du identifierar och fångar våra it-säkerhetsmässiga behov och brister, beskriver och planlägger åtgärder samt följer upp dessa. Du tar fram riktlinjer och rutiner inom it-säkerhetsområdet som it-verksamheten ska förhålla sig till, samt fattar beslut i it-säkerhetsfrågor. Du följer även upp att vi följer våra it-säkerhetsriktlinjer. 
Arbetsuppgifterna kan också omfatta mer operativa uppgifter inom infrastruktur och teknik för att förbättra IT-säkerheten. 

Du kommer att ha en central roll i att se till att vår it-verksamhet har en säkerhetsnivå utifrån myndighetens behov. Ditt område omfattar drift, infrastruktur, applikation och arkitektur samt de modeller och metoder som berörs. Du kommer också att stötta säkerhetansvarig i Bolagsverkets övergripande informationssäkerhetsarbete samt stötta övrig verksamhet i it-säkerhetsfrågor och it-säkerhetsbedömningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet inom it-säkerhetsområdet och it-styrning. Du är van att arbeta taktiskt och operativt, gärna också strategiskt, och du är van att leda andra. 

Vi ser att du har relevant högskoleutbildning inom it-området eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. 

Du har med fördel bakgrund och erfarenhet inom områden som teknisk infrastruktur och systemutveckling. Det är viktigt att du har helhetssyn, är engagerad och har eget driv samt att du är strukturerad. Du har ett intresse av it-säkerhetsfrågor. Du är kommunikativ och smidig i relationer och duktig på att dokumentera och uttrycka dig i tal och skrift. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Anställningens omfattning Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-04-01

Referensnummer: 11/18

Välkommen att söka genom att:

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Jan Rikner

Enhetschef projektkontoret 060-18 44 99

070-635 95 20

Facklig företrädare

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
0771-670 670

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.