CIO / Chef för IT-avdelningen

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 12 mars 2018
Stängs
den 8 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,3 miljoner orange kuvert. Vi är cirka 1 200 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i absolut framkant när det handlar om teknik och utveckling. Varje dag utvecklar och arbetar vi med innovativa tekniska lösningar för våra miljontals kunder runt om i landet. Pensionsmyndigheten verksamhet är samhällsviktig och av betydelse för rikets säkerhet vilket bl.a. ställer stora krav på en väl fungerande IT-säkerhet.

Nu söker vi en ny CIO/avdelningschef till IT-avdelningen. IT-avdelningen består av ca 220 medarbetare samt ca 50–70 konsulter i fyra underenheter; IT-säkerhet och tjänsteleverans, Drift och infrastruktur, Utveckling och test samt IT-arkitektur och uppdragsstyrning. Myndigheten söker en trygg och motiverande ledare som ansvarar för både daglig kvalitativ leverans och strategisk, långsiktig planering och utveckling. Du ansvarar för helheten och för att de tekniska lösningarna genererar kundnytta. 
 

Arbetsbeskrivning

I rollen som CIO / avdelningschef-IT är du ytterst ansvarig för Pensionsmyndighetens IT-system och underliggande teknik, inklusive de system där drift och förvaltning sker hos Försäkringskassan och andra externa leverantörer. I ansvaret ligger att samverka med Försäkringskassans IT-avdelning och att mäta myndighetens samlade IT-kostnader, inklusive konsultutnyttjandegraden. Avdelningen stödjer alla aspekter av IT genom IT-leveranser till myndighetens samtliga verksamheter. IT-avdelningen är också ansvarig för att samordna arbetet kring e-förvaltning gentemot andra avdelningar och myndigheter samt att utforma en strategi kring myndighetens digitala samverkansinitiativ. 

Avdelningen medverkar vid inköp, upphandlingar eller förhandlingar som berör IT inklusive all licenshantering och samtliga tjänster från Försäkringskassans IT-avdelning.

På IT-avdelningen finns Pensionsmyndighetens arkitekturråd.

Ett arbete har påbörjats med att etablera IT-verksamhet även på myndighetens Luleå-kontor. 

Som avdelningschef har du personal- och budgetansvar och ansvarar för att IT- avdelningens verksamhet bedrivs med hög kvalitet, noggrannhet, effektivitet och kostnadsmedvetenhet och att resultatet är länkat mot myndighetens mål, uppdrag och framtidsbild. Du är med och omsätter regleringsbrev och politiska intentioner till strategier och verksamhetsplaner. Du rapporterar direkt till generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Utbildning och erfarenhet

Du har flerårig chefserfarenhet med vana att tydligt, och på ett engagerande sätt, kommunicera den strategiska helheten och långsiktiga mål för verksamheten till medarbetare och till externa parter. Du är trygg i att leda genom andra chefer. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete i en komplex IT-miljö, gärna från offentlig verksamhet. Du har också ansvarat för funktionens ekonomistyrning och budgetarbete samt har erfarenhet av att förvalta och utveckla avtal. Du har god kännedom om IT-säkerhet, digitalisering och automatisering. Du har relevant akademisk examen troligtvis inom ekonomi eller teknik.

Du har erfarenhet av arbete med verksamhetsutvecklings- och förändringsarbete med kravställning i samarbete med verksamheten samt att arbeta i samverkan med både interna och externa parter för att åstadkomma resultat. Du har god förståelse för de särskilda krav på förhållnings- och arbetssätt som uppdrag inom statlig verksamhet kräver. 

Egenskaper

Som person bör du vara initiativrik och drivande samt ha lätt att få med dig andra människor i organisationen. Dina medarbetare skulle sannolikt beskriva dig som motiverande och som en god ledare med öppen, rak och tydlig personlighet som ger ansvar. Vidare är det centralt att du har ett stort verksamhetsintresse och trivs i en social roll med många kontakter, samtidigt som du är strukturerad, metodisk, noggrann och analytisk. Du har lätt för att samarbeta och bygga långsiktiga relationer både internt och externt. Du har ett strategiskt tänkande med ett ledningsperspektiv, är lösningsorienterad med förmåga att fatta beslut. Som chef jobbar du för att arbetsmiljön inom myndigheten och på avdelningen präglas av arbetsglädje, effektivitet och noggrannhet.

Du kommunicerar med tydlighet både internt och externt, där energi, driv och uthållighet är egenskaper som du känner igen dig i. Du är omdömesgill och har hög integritet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i urvalsprocessen.

Ansökan och information

I den här rekryteringen samarbetar vi med Harvey Nash. För mer information om tjänsten och rekryteringsuppdraget kontakta ansvariga konsulter Charlotta Skogar, telefon 0767 98 13 65, Olof Franck, telefon 0730 66 62 54. 

Fackliga representanter på Pensionsmyndigheten: SACO: Linda Modin, Telefon 010-454 33 36 tel. och ST: Ann-Christine Jonsson, telefon 010-454 28 54.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning. Tjänsten är placerad i Stockholm (Hornstull).

Välkommen med din ansökan senast den 8 april 2018!
Märk din ansökan med PSL 2018-32.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Liknande jobb

Liknande jobb