Windowstekniker

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 14 mars 2018
Stängs
den 3 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

It-avdelningen på Åklagarmyndigheten söker en Windowstekniker till enheten för drift med specialistkompetens inom System Center Configuration Manager (SCCM) och applikationspaketering samt kunskap och erfarenhet av att bygga, rulla ut och underhålla images.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste.

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du goda möjligheter till utveckling och att skapa balans mellan arbete och fritid.

Din viktiga vardag- dina arbetsuppgifter

Enheten för drift på it-avdelningen består av c:a 15 personer fördelade på tre funktionsområden. Windows, Linux och Kommunikation. Enheten stöttar hela myndigheten och våra åklagare runt om i landet med verksamhet som kräver tillgänglighet dygnet runt. Avdelningen präglas av hög servicekänsla och ett ständigt pågående förbättrings- och utvecklingsarbete för att kunna erbjuda framtidens tekniklösningar för Åklagarmyndighetens samhällskritiska verksamhet.

Som drifttekniker på Åklagarmyndigheten ansvarar du för drift, utveckling och förvaltning av myndighetens Windowsplattform med huvudfokus på klientplattformen. Du kommer även delta i enhetens övergripande utvecklingsarbete för att ligga i teknikens framkant och leverera en it-tjänst i toppklass.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Ansvara för underhåll, förvaltning och utveckling av Windowsmiljön och att säkerställa att Åklagarmyndigheten lever upp till de högt ställda tillgänglighetskraven
 • Paketera Applikationer, skapa och underhålla Images
 • Säkerställa rätt versioner och patchnivåer, uppdaterade drifthandböcker och dokumentation
 • Design av lösningsförslag för nya och befintliga miljöer och delta i tekniska införandeprojekt
 • Hantera incidenter och genomföra djupare problemanalyser och felsökning
 • Skapa script i Powershell för att underlätta administrativa rutiner
 • Övervakning

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som är en självgående och initiativrik person. Det är viktigt för oss att du har stark egen drivkraft, är lösningsorienterad och intresserad av att vara en del av ett genomgripande förändringsarbete. I gengäld erbjuder Åklagarmyndigheten ett roligt, utvecklande jobb med frihet och ansvar i teknikens framkant.

Krav

Eftergymnasial utbildning inom it/teknik. Flera års erfarenhet av drift i Windows miljöer.

Kunskap och erfarenhet av

 • Microsoft Windows 10 och Server 2012 R2
 • Microsoft Active Directory och Group Policys
 • System Center Configuration Manager (SCCM)
 • Paketering
 • ORCA
 • Script i Powershell, VBS och CMD

Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntlig och skriftlig framställan.

Meriterande kunskaper

System Center Sviten, SQL, Hyper-V, Exchange, Nätverk, Erfarenhet från miljöer med höga säkerhetskrav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Tjänsten är placerad på Åklagarmyndighetens huvudkontor på Östermalm och innefattar beredskapstjänstgöring var femte vecka med en inställelsetid på en timme.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tjänsten är säkerhetsklassad och ställer krav på svenskt medborgarskap. I Åklagarmyndighetens rekryteringsprocess genomförs säkerhetsprövning av de sökande. Vidare information om vad säkerhetsprövningen innebär finns på Åklagarmyndighetens hemsida.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb