Kravanalytiker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 mars 2018
Stängs
den 3 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Till enheten för it-utveckling på Åklagarmyndighetens huvudkontor söker vi en kravanalytiker som vill delta i arbetet med utvecklingen av framför allt Åklagarmyndighetens egenutvecklade system Cåbra och HTM-Cåbra.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste. 

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du goda möjligheter till utveckling och att skapa balans mellan arbete och fritid.

Din viktiga vardag- dina arbetsuppgifter

Enheten för it-utveckling består bl.a. av verksamhetsspecialister (åklagare och åklagaradministrativ personal), it-specialister (verksamhetsarkitekt, testledare och testare) och konsulter (bl.a. projektledare och utvecklare).

I rollen som kravanalytiker driver du arbetet med att fånga krav från verksamheten inför utveckling av systemstöd till Åklagarmyndighetens operativa verksamhet. Arbetet bedrivs inom förvaltning av befintliga system eller i projekt vid nyutveckling. Du kommer att ha ett nära samarbete med hela utvecklingsgruppen och Åklagarmyndighetens verksamhet.

Du kan vara inblandad i flera projekt och uppdrag, vilket ställer krav på att du kan byta fokus och växla mellan våra verksamhetsområden, från operativ åklagarverksamhet till rättsliga ärenden. Kravarbetet sker i förhållande till projektets ramar så du levererar ditt arbete inom befintliga tidsramar och ser till att kravfångsten utmynnar i krav som matchar projektets uppdrag och omfattning.

I dina arbetsuppgifter ingår att

 • leda och planera kravarbete och workshops
 • fånga, förtydliga, dokumentera krav och tillsammans med andra realiserbarhetsbedöma krav
 • förstå den verksamhetsmässiga effekten av krav
 • utveckla kravmetodik och arbetssätt kring kravhanteringen
 • förvalta krav

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • högskoleutbildning eller motsvarande
 • minst 5 års erfarenhet av kravarbete inom it
 • erfarenhet av att planera och leda workshops för att fånga funktionella och icke-funktionella krav samt informationsmodeller
 • erfarenhet av att dokumentera krav
 • god kännedom om moderna systemutvecklingsmetoder
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande är

 • relevanta certifieringar inom krav- och verksamhetsanalys
 • erfarenhet från arbete i rättsväsendet
 • erfarenhet av arbete som utvecklare
 • erfarenhet av förvaltning av krav

För att lyckas i rollen som kravanalytiker behöver du vara öppen, driven, självgående, strukturerad och lyhörd. Du arbetar lika bra i grupp som individuellt och har en god social och kommunikativ förmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

I Åklagarmyndighetens rekryteringsprocess genomförs säkerhetsprövning av de sökande. Vidare information om vad säkerhetsprövningen innebär finns på Åklagarmyndighetens hemsida.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb

Liknande jobb