Erfaren Product Owner

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 14 mars 2018
Stängs
den 31 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en erfaren och engagerad Product Owner till affärsområdet Kollektivavtalad pension.

Det händer mycket spännande hos oss på Folksam just nu. Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. Vi kan erbjuda många utvecklingsmöjligheter i en stimulerande miljö. Tycker du om att känna dig delaktig och vara med när det händer saker, då är vi rätt arbetsplats för dig!

Folksam IT ansvarar för utveckling och förvaltning av Folksams IT-infrastruktur. Vi är i dag cirka 550 personer som arbetar i Skanstull i Stockholm. Vi arbetar med Lean- och agil utvecklingsmetodik och lägger stort fokus på kompetensutveckling.

Det här gör du som Product Owner på Folksam
I rollen som Product Owner är du en viktig länk mellan verksamhet och IT, och har fokus på optimalt kundvärde i leveransen. Genom nära samarbete mellan IT och affären verkar du för att ge snabb återkoppling och minimera ledtider för beslut för att på så sätt eliminera waste för teamen. Tillsammans med förvaltningsledare säkerställer du att elementen i backlogen håller tillräcklig kvalitet avseende nedbrytning och krav så uppgiften blir tydlig för teamen. Du ingår i ett nätverk med Product Owner i syfte att dela erfarenheter och att kontinuerligt förbättra arbetssättet.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Leda, planera, följa upp och samordna uppdragen för området. 
  • Ansvara för inkommande behov - skapa, prioritera och underhålla en transparent operativ backlog.
  • Ha dialog med intressenter för att förtydliga behov i backlog och säkerställa att innehållet är väl begripligt.
  • Kommunicera vision och roadmap till teamen.
  • Ansvara för realiserad kund- och affärsnytta.
  • Ha god kännedom om produktens funktionalitet och kan kommunicera behov samt förväntad affärs-/ kundnytta.
  • Ansvara för att behov blir tillräckligt nedbrutet, så att det kan förstås och hanteras i teamets aktiviteter.
  • Ha hög närvaro i teamet. Delta på sprintplanering, demo och trimning och ibland även på retrospektiv och dagliga möten.
  • Definiera innehåll i kontinuerliga releaser.
  • Vara primär kontakt för frågor, kommunicera progress och ansvarar för effekthemtagning. 

Är du den vi söker?
Du har god erfarenhet av att arbeta som Product Owner i en organisation med komplex IT-miljö och agila arbetssätt. Du har också erfarenhet av att leda människor i förändring och trivs i rollen som ledare. Vidare har du examen från universitet/högskola eller jämförbar utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet från försäkringsbranschen. Vi värdesätter erfarenhet av arbete inom agil utveckling.

Som person är du strukturerad och noggrann, du har lätt för att samarbeta med andra människor och visar ett engagemang som smittar av sig och skapar delaktighet i vår organisation. Det är viktigt att du trivs i och arbetar för en miljö där vi coachar varandra, ger och tar feedback på en daglig basis och i och med detta är med och skapar ett gott arbetsklimat. Du lägger stor vikt vid att lyssna på och kommunicera med dina kollegor. Du underhåller kontinuerligt dina kunskaper och tycker om att vara en kunskapsresurs för andra.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag  
 Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Mer information och ansökan 
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Åsa Lindborg 0761-25 63 68, asa.lindborg@folksam.se.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist, 0708-31 60 44, Akademikerföreningen Mia Salonen, 0708-31 67 16 och HKF Mikael Carlsson, 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 mars 2018. 


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb