Systemförvaltningschef

Rekryterare
Riksbyggen
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 16 mars 2018
Stängs
den 25 mars 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Kort om IT-enheten
IT-enheten består idag av ca 60 kompetenta ( anställda och konsulter) tekniker, utvecklare , förvaltningsledare och systemansvariga fördelad på 2 grupperingar. Drift och infrastruktur och Systemförvaltning.

Vad ska du göra?
Då vi har gjort en sammanslagning av de befintliga UTVECKLINGS- och IT-enheterna kommer det att kräva ett ökat fokus på ledning, samordning och uppföljning för dig som ansvarig.

Enheternas nya struktur är att dessa sammanslås till en enhet med 3 underliggagande grupperingar; Infrastruktur och DriftGruppen (DG), SystemförvaltningGruppen (SG) samt Arkitektur/digitaliseringsgruppen.

Som systemförvaltningschef har du det övergripande verksamhetsansvaret för gruppen, med personal- och budgetansvar samt det övergripande ansvaret för Riksbyggens systemförvaltning. Gruppen består av totalt 17 medarbetare och du ansvarar för att leda och fördela arbetet inom gruppen. När det gäller ansvaret för systemförvaltningen så inbegriper det ägande, daglig uppföljning och ledning av systemförvaltningsprocesser, förvaltningsledarna och systemansvariga.

Du ansvarar även för att enheten har en säkerställd kompetensförsörjning i enlighet med verksamhetens definierade behov. Du har personalansvar med alla befogenheter och ansvar som kommer med detta mandat. Detta innebär bl.a. ansvar för lönesättning och utveckling av personal enligt det behov som organisationen har.

IT-enheten styr sin systemförvaltning enligt PM3 inspirerad modell och ett tiotal system förvaltas enligt modellen uppdelad på ett antal objekt.

I rollen ligger även ansvaret att kontinuerligt säkerställa systemförvaltningens övergripande resursbehov - både i tid- och kompetens. Detta inkluderar även att vara beställare av systemförvaltningens verksamhetsstöd. Du har det övergripande ansvaret för efterlevnaden av beslutad systemförvaltningsbudget samt fullt ansvar för den fastslagna enhetsbudgeten.

Du rapporterar direkt till CIO och har en plats IT-ledningsgruppen.

Vem är du?
Vi söker dig med akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har minst 5 års erfarenhet av ledande befattning med ansvar för systemförvaltningsgruppen och dokumenterad erfarenhet av budget/ekonomistyrning. 
Du skall även ha erfarenhet av systemförvaltning och processmetodik såsom PM3 / ITIL.

Du är strukturerad, drivande och tar tag i de uppgifter som behöver lösas med ett positivt fokuserat engagemang. Du är sedan tidigare van att leverera och koordinera verksamhet utifrån fastslagen budget. Det är meriterande om du sedan tidigare är insatt i Riksbyggens processmetodik. Har du dessutom ett coachande och tydligt ledaskap kommer du passa väl in.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort på Kungsbron i Stockholm.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Ansökan och kontakt
Din ansökan skickar du till oss senast den 25 mars 2018. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.

Kontakt
Vid frågor kontakta Ami Chizari, tel: 08-698 41 66, amir.chizari@riksbyggen.se

Liknande jobb

Liknande jobb